Vanlı Depremzede Kadınlar, Ahlat'ı Gezdi

Hoşap ve Şamran konteyner kentlerinde kalan 75 kadın depremzede, deniz otobüsleriyle Van'dan Ahlat'a gelerek tarihi yerleri gezdi.

Hoşap ve Şamran konteyner kentlerinde kalan 75 kadın depremzede, deniz otobüsleriyle Van'dan Ahlat'a gelerek tarihi yerleri gezdi.

Van Valiliği organizasyonuyla sabah saatlerinde yaşadıkları konteyner kentlerden alınan kadın depremzedeler, Van Gölü üzerinden deniz otobüsleriyle Ahlat'a gitti.

İlçede ilk olarak Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret eden kadınlar, daha sonra Selçuklu Mezarlığı'nı, Ahlat kümbetlerini ve müzesini gezdi.

Hoşap Konteyner Kent Müdürü Nigar Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 aydır gönüllü olarak depremzedeler için programlar düzenlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Öztürk, 75 depremzede kadın için Ahlat gezisi düzenlediklerini belirterek, katkılarından dolayı Van Valiliği ile Ahlat Kaymakamlığı'na teşekkür etti.

Şamran Konteyner Kent Müdürü Ayşe Sayel de birçok depremzede kadının ilk kez Ahlat'ı görme fırsatı bulduğunu bildirerek, "Ahlat çok güzel ve çok beğendik. Daha önceden de gelmiştim ama depremzede arkadaşlarla gezmek daha güzel oldu. Depremden dolayı vatandaşlarımız zor günler geçirdi ve bayağı yıprandı. Bu gezilerimiz bizler için çok güzel bir moral oluyor" dedi.

Depremzedelerden Nurhan Kanlıkılıçer ise "Van'da büyük bir deprem yaşadık. Moral bakımından büyük bir çöküntü içindeydik. Allah razı olsun valimiz moral olsun diye bizleri gezilere gönderiyor. Bugün de Ahlat'a geldik. Ahlat'ı çok beğendik. Bu gezilerin devam etmesini hatta çocuklarında gezdirilmesi de çok güzel olur" diye konuştu.

Muhabir: Oktay Bayar / Berin Arslan Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: