Vanlı depremzede öğrenciler karne sevincini gurbette yaşadı

Van’da yaşanan deprem sonrası Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi’ne yerleştirilen 181 ilk ve ortaöğretim öğrencisi karne...

Van’da yaşanan deprem sonrası Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi’ne yerleştirilen 181 ilk ve ortaöğretim öğrencisi karne sevinci yaşadı. Öğrencilerin karnelerini Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı verdi.

İlk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline başladı. Karne alanlar arasında Van’daki 7.2'lik depremin ardından başka illere göçen ailelerin çocukları da vardı. Deprem sonrası aileleriyle birlikte kış şartlarına dayanıklı geçici ve kalıcı konutlar yapılana kadar Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi’ne yerleştirilen ana sınıfı öğrencileri ile kreşe giden Vanlı çocuklar karnelerini Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı’nın elinden aldı.

Reklam
Reklam

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Yardımcısı Yamlı, deprem sonrası Vanlı 157 aile ve 633 depremzedenin Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi’nde misafir edildiğini söyledi. Bu ailelerin çocuklarının Erzurum’da eğitimlerine devam ettiğinin altını çizen Yamlı, “İlköğretime giden 114, liseye giden 44, anasınıfına giden 20 öğrencimiz var. Bunun yanında 3 de rehabilitasyon öğrencisi bulunuyor. Kreşimizde 30 çocuk bulunurken, çeşitli dershanelerde de 32 öğrenci eğitimlerini sürdürüyor. Bunların yanında öğrencilerimizin ders çalışmaları için etüt salonu ve bilgisayar eğitim salonumuz da var.” dedi. Yamlı, sosyal kültürel faaliyetler kapsamında da SBS, okuma yazma, nakış, dikiş ve giyim, masa tenisi, arıcılık, buz hokeyi ve buz pateni kursları da düzenlendiğinin altını çizdi.

Daha sonra öğrencilere karnelerini vererek sevinçlerini paylaşan Vali Yardımcısı Yamlı, okudukları şarkılarına ise alkışlarla eşlik etti. Yamlı daha sonra elişi kurslarına giden kadınları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz