Vanlı depremzedeler için bayram namazından sonra yardım toplandı

Van’da meydana gelen depremin ardından ülke çapında maddi manevi yardım seferberliği başlatan Türk milleti, Vanlı...

Van’da meydana gelen depremin ardından ülke çapında maddi manevi yardım seferberliği başlatan Türk milleti, Vanlı depremzedeleri bayramda da unutmadı. Vanlı depremzedeler için bayram namazından sonra camilerde yardım toplandı.
Tüm İslam aleminde kutlanan mübarek Kurban Bayramı Türkiye’de de idrak ediliyor. Yaşanan terör olaylarının ardından gelen Van depremi ile hüzünlü bir bayrama girilmesine rağmen gösterilen birlik beraberlik duruşu bu acıları hafifletti. Özellikle törer olaylarının ardından yaşanan Van depremi beklenenin aksine milletin daha çok birlik beraberlik içinde kenetlenmesine vesile oldu. Bu zamana kadar yapılan yardımların ardından bu gün kılınan bayram namazlarında da tüm yurtta olduğu gibi Bursa'daki camilerde de Van depremzedeleri için yardım toplandı. Cami önlerine konulan yardım sandıklarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Camiden çıkan vatandaşların yoğun olarak az çok demeden sandıklara para atmaları dikkat çekti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de bayram namazını kıldığı Merkez Yıldırım İlçesi Yıldırım Beyazıd Camii'nde de Vanlı depremzedeler için yardım toplandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yardım seferberliğinde camiden çıkan vatandaşlar yaşlı genç demeden yardım sandığına para attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz