Vanlı depremzedeler için konteyner evler yola çıktı

Van’da yaşanan depremler sonrası depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Düzceli hayırsever işadamlarının katkılarıyla hazırlanan konteyner...

Van’da yaşanan depremler sonrası depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Düzceli hayırsever işadamlarının katkılarıyla hazırlanan konteyner evler yola çıktı.

Van’da yaşanan depremler sonrası Düzce Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, konteynır ev hesabında biriken paralarla yaptırılan 40 adet konteynır’ın 20’si düzenlenen törenle Vanlı depremzedelere gönderildi. Küçük Melen mevkiinde bulunan Taşıyıcılar kooperatifi önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzceli hayırseverlere teşekkür ederek, "Van’da yaşanan depremler sonrası Valilik olarak bir kampanya başlattık. Sağ olsun hayırsever vatandaşlarımızın büyük bir ilgisiyle karşılaştık. Ve bu gördüğünüz 40 konteynır projemizi gerçekleştirmiş olduk. İlk kafile bu gün yola çıkıyor, ikincisini de önümüzdeki hafta inşallah göndericeğiz. Bu kampanya biliyorsunuz Düzce’de üretim yapan bir firmanın öncülüğünde başlatıldı. 15 konteynırla onlar öncülük ettiler. Diğer 25 konteynerı da bizim vatandaşlarımız ve hayırsever işadamlarımızın sağladığı katkılarla oluştu. Ben özellikle bu kampanyaya teşekkür eden firma ve işadamlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kampanya süresince desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve Vali Yardımcısı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarda zorda kalanın mağdurun, fakirin yanında olduğumuzu şimdiye kadar gösterdik bundan sonrada göstermeye devam edeceğiz. Deprem özeline baktığımızda, Düzce bu depremi iliklerine kadar yaşamış ve hissetmiş bir şehir. Düzce bu noktada elinden gelen hassasiyeti gösterdi ve verdi." dedi.

Reklam
Reklam

Yola çıkarılan konteynırların yerinin hazır olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Düzce Valisi Vasip Şahin, sürekli irtibat halinde bulunarak oradaki alt yapı çalışmalarının tamamlanması üzerine konteynırları gönderdiklerini ifade etti. Şahin, "Tabi biliyorsunuz orada şu ana kadar epeyce bir konteynır kent oluşturuldu, o anlamda alt yapısı hazır arkadaşlarımız oradaki arkadaşlarla da bu konuyu görüştüler. Ona göre bir hazırlık orada yapıldı. Nasıl bir yer oluşturulur bilmiyorum ama biz bir Düzce Mahallesi ya da bir Düzce köyü oluşturulmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Düzce Valisi Vasip Şahin’in konuşmasının ardından 5 tır ile 20 konteynır Vanlı depremzedelere gönderilmek üzere yola çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: