Vanlı depremzedelerden 50 kişilik ilk grup Burdur’a geldi

Van'da meydana gelen deprem sonrasında ülke çapında başlatılan yardım kampanyaları sürerken depremzedeler de bölgeden taşınıyor....

Van'da meydana gelen deprem sonrasında ülke çapında başlatılan yardım kampanyaları sürerken depremzedeler de bölgeden taşınıyor. Van ve Erciş'te deprem sebebiyle evleri yıkılan vatandaşlar, ülke genelindeki kamu tesislerinde misafir edilmeye başlandı. Çalışmalar kapsamında otobüsle Van’dan Burdur’a getirilen 50 kişi, Burdur Öğretmen Evi’ne yerleştirildi.
Tesise 57 afetzede geldiğini ve toplamda 350 kişinin geleceğini bildiren Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Müdürü Mehmet Oral, “Gelen misafirlerimize 3 öğün sıcak yemek ve kalacak yer sağlıyoruz. Planlandığı üzere misafirler sosyal tesislere dağıtılacak. Misafirlerimiz Van’da uygun ortam sağlanana kadar ilimizde kalacak.” dedi.
Depremin kendilerini çok sarstığını ama devletin kendilerine sahip çıktığını aktaran depremzede Mehmet Kubulan, “Allah’tan gelen bir şey. Biz kaderimize razıyız. Ben Aslan Oteli’nde kayınbiraderimi kaybettim. Devletimize duacıyız. Allah herkesten razı olsun.” şeklinde konuştu.
'Depremzedelerin geleceği' talimatından sonra sıkı bir çalışma yapıldığını bildiren Burdur İl Özel idaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Genel Sekreter Şimşek şunları söyledi: “Buraya gelen Vanlı kardeşlerimizle yakından ilgileneceğiz. Kendilerinin varsa bir problemleri öğrenip çözmek için uğraşacağız. Sosyal danışmanlarımız burada. Kendilerini izleyip ne gerekiyorsa yapılacak.”
Öğretmen Evi’nde depremzedeler ve daire müdürleri yemek yiyerek bir süre sohbet etti. Depremde yakınlarını kaybeden depremzedeler ise duygulu anlar yaşadı.
Depremzedelere sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğinin yanı sıra başta sağlık olmak üzere gerekli tüm hizmetler veriliyor. Burdur’a gelmesi beklenen 350 depremzedenin yaklaşık 4 ay kalacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz