Vanlı depremzedelere haksahipliği uyarısı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü depremzede aileleri hak sahipliği müracaatlarını zamanında yapmaları konusunda uyardı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Van Depremi sonrasında Elazığda misafir edilen depremzede aileleri hak sahipliği müracaatlarını zamanında yapmaları konusunda uyardı.

Yazılı bir açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü İhsan Görgöz, Elazığ’da misafir edilen depremzede aileleri hak sahipliği müracaatlarını zamanında yapmaları konusunda Başbakanlık Afet ve Acil Durura Yönetimi Başkanlığı tarafından uyarıldığını belirtti.

Görgöz açıklamasında; “Van İli ve çevresinde 23.10.2011 ve 09.11.2011 tarihlerinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle konutları, işyerleri ve ahırları yıkık-ağır ve orta derecede hasar gören afetzede ailelerin hak sahipliği ve borçlandırma çalışmalarına başlandığından afetzedelerin talep ve taahhütname vermeleri ve borçlandırmalarını yapmaları gerekmektedir. 7269 sayılı Kanunun 28'inci ve 40'ıncı maddelerine istinaden Erciş İlçesinin Merkez Mahalleleri için 02 Nisan 2012 tarihinde başlayan 60 günlük yasal süre 31 Mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.

Reklam
Reklam

7269 Sayılı Kanun gereği ilan edilen 60 günlük yasal süre içerisinde talep ve taahhütname vermeyen, borçlandırmasını yapmayan afetzede ailelere yardım yapılamayacağından, Erciş Merkez Mahallelerinden afetzede olup da, ilinizde geçici iskânı sağlanan afetzedelerin Erciş'te oluşturulan Hak Sahipliği ve Borçlandırma Bürosuna kendileri veya kanuni vekilleri aracılığıyla müracaatlarını yapmaları gerekmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: