Vanlı depremzedelere moral ziyareti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ahmet Muhdat Ziylan’ın misafir ettiği Van’dan gelen 13 aileyi ziyaret...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ahmet Muhdat Ziylan’ın misafir ettiği Van’dan gelen 13 aileyi ziyaret etti. Pürsefa Hanı’nda misafir edilen Vanlı ailelerle sohbet eden Tahmazoğlu, sorun ve sıkıntılarını dinleyerek, çocuklara oyuncak hediye etti.
Ahmet Muhdat Ziylan, açıklamasında, Van’da meydana gelen afetten dolayı Türkiye’nin seferber olduğunu ifade etti. Ziylan, kendisinin de bu durumdan çok etkilendiğini belirterek, "Van’dan gelen 13 depremzede aileye kucak açtık. 55 kişiden oluşan Vanlı misafirlerimizi Pürsefa hanımızda kaloriferli odalarda misafir ediyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Tahmazoğlu da 1983 yılında askerlik görevini yaptığı sırada Erzurum’daki depremi bizzat yaşadığını belirtti. Tahmazoğlu, “80 askerle görevli olarak gittiğimiz ve 2 bin kişinin öldüğü bu depremde, sadece bir köyde 150 kişinin cesetlerini göçük altından çıkardık. Van'da yaşanan deprem sonrasında hükümetimiz, milletimiz, belediyelerimiz ve hayırsever insanlarımız seferber oldu. Şahinbey Belediyesi olarak 21 TIR dolusu gıda ve giyim gönderdik. Buraya gelen depremzede ailelerimize de yardımcı oluyoruz. Van depremi sonrası Gaziantep’e bin 350 aile gelmiş olup, bunun bin 150 tanesi Şahinbey ilçemizde misafir ediliyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz