Vanlı Işadamları Viyana'da

Vanlı işadamları, Orta Avrupa'daki bazı ülkelerdeki iş potansiyelini incelemek ve iş adamları ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere düzenlendikleri gezi kapsamında,

Vanlı işadamları, Orta Avrupa'daki bazı ülkelerdeki iş potansiyelini incelemek ve iş adamları ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere düzenlendikleri gezi kapsamında, ilk durak olan Viyana'ya gitti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VATSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Van İl Müdürlüğü katkıları ile düzenlediği geziye katılan 24 kişilik işadamı grubu, resmi temaslarına başladı.

VATSO Yönetim Kurulu, meclis üyeleri ile Van'ın ileri gelen iş adamlarından oluşan grup, Viyana'da Türkiye'nin Avusturya Konsolosluğu, Türk İş Derneği ve Ticaret Odası yetkileri ile bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Avusturya-Türk İş Derneği'nde gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van'ın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.

Nadiroğlu, "Van Türkiye'nin doğusunda bulunmaktadır. İran ile komşu bir şehirdir. İlimizin coğrafi yapısı, strateji önemi, ulaşım imkanları, tarihi ve turistik özelliği ile Türkiye'nin önemli bir kentidir. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi durumunda doğu sınırı Van olacak" dedi.

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem sonrası Avusturya-Türk İş Derneği'nin yardım gönderdiğini hatırlatan Nadiroğlu, bundan dolayı Avusturya-Türk İş Derneği Başkanı Lothar Fischmann'a teşekkür etti.

Avusturya-Türk İş Derneği Başkanı Fischmann ise, son dönemlerde Avusturya firmalarının en büyük yatırımlarını Türkiye'ye yaptıklarını kaydetti.

Van'da yaşanan depremden dolayı çok üzüldüklerini söyleyen Fischmann, Van'ın çok kısa sürede toparlanmasına ise sevindiklerini kaydetti.

Ayrıca Van'daki engelliler için bir kampanya düzenlediklerini belirten Fischmann, ilkbahar aylarında toplanan yardımları kente getireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık iki saat süren görüşme sonrası Vanlı iş adamlarından oluşan heyet, dernekten ayrıldı.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: