Vanlı kadınlara çamaşırhane kurmak için kermes düzenlediler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vanlı kadınları destekleme programı kapsamında düzenlenen kermese katıldı....

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vanlı kadınları destekleme programı kapsamında düzenlenen kermese katıldı. Katılımcılar, Van’a çamaşırhane ve banyo kurmak için düzenlenen kermeste Vanlı kadınlara yardım edebilmek için alışveriş yaptı.
Feshane’de düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış ve bürokrat eşleri katıldı.
Programdan önce bakan eşleriyle birlikte yemek yiyen Fatma Şahin, vatandaşlarla sohbet etti. Deprem nedeniyle Van’dan İstanbul’a gelen kadınların deprem de yaşadıklarını dikkatle dinleyen Şahin, daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Fatma Şahin, "Biraz önce bir kardeşim anlattığı zaman kendimi o duvarların içinde hissettim. O duvarlardan ben de onun gibi çıkmaya çalıştım. Ben de korktum. Ama bir anda şu salon aklıma geldi ve korkum azaldı. İşte budur empati yapmak. O duvardan çıkmaya çalışan birinin elini tutmak, kalbine dokunmak, uzakları yakın yapabilmenin tek yolu gönül birliği yapmaktır.” dedi.
Milletçe iyi ve kötü günde beraber olmanın önemini de vurgulayan Şahin, “Ortak geçmiş kederde ve sevinçte kader birliği yapmak, yaraları sarmak yaralara merhem olmak ve iyi günde kötü günde beraber olmaktır. Atalarımız bu coğrafyada bize bunu öğretmiştir. Bu konuda çok önemli bir geçmişimiz var. Önemli insanlık dersleri vermiş önemli bir tarihimiz var. Biraz önce değerli kardeşlerimizi dinledik burada acıları anlamanın yolu paylaşmaktır, kardeşliktir, dayanışmadır. Bu salon ve bu kutlu çatı bütün Türkiye’deki kadınlar içinde önemli bir örnek olacaktır.” şeklinde konuştu.
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı olarak yeniden yapılandıklarını ifade eden Şahin, “Kimsesizlerin kimi olmak sessiz yığınların sesi olmak bizim birinci derece politikamız. Sosyal politikaların manevi karşılığı da bu. Ak Parti’yi Ak Parti yapanda bu.İşte ondan dolayı sayın Başbakan’ımız deprem olduğu gece Van’daki kardeşlerimizin yanlarına gitti.Onların acısını paylaştı.devlet millet dayanışmasını hissettirdi. Onların tırnağına diken batsa, aynı dikenin acısını biz hissettiğimiz zaman biz millet olabiliriz.” dedi.
Konuşmasının ardından diğer bakan eşleriyle birlikte müzayedeye katıldı. Düzenlenen müzayede de Beyhan Bağış, bin 500 liralık üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı gümüş bir tablo aldı. Daha sonra kermesi dolaşan Fatma Şahin, alışveriş yaparak salondan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz