Vanlı Muhtarlardan Vedaş’a 'karanlık Sokak' Tepkisi

Van Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Tamer Demez, mahallerde sokakların karanlık olmasının halen deprem psikolojisini...

Van Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Tamer Demez, mahallerde sokakların karanlık olmasının halen deprem psikolojisini üzerilerinden atamayan Vanlıları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Van’da bir araya gelen mahalle muhtarları, mahallerde sokak lambalarının yanmadığını ileri sürerek Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (VEDAŞ) Müdürlüğü’ne tepki gösterdiler. Muhtarlar adına bir açıklama yapan Van Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Tamer Demez, birçok sokak lambasının depremden bu yana yanmadığını ileri sürdü. Ramazan ayından bir hafta önce merkez mahalle muhtarları olarak VEDAŞ Müessese Müdürünü makamında ziyaret ederek sonu ilettiklerini dile getiren Demez, ancak bugüne kadar yapılan hiçbir çalışmanın olmadığını kaydetti. 186 Elektrik Arıza telefon hattının hiçbir zaman aramalara cevap vermediğini kaydeden Demez, “Ayrıca depremden sonra vatandaşların sokakta kurdukları çadırlarına direklerden geçtikleri kablolar açıkta duruyor” dedi.

Reklam
Reklam

Mahallerin büyük bölümünün halen kararlıkta olduğunu ifade eden Demez, vatandaşların karanlıktan ve sokak köpeklerin korkusunda teravih namazına gitmediğini söyledi. Vanlıların halen deprem psikolojisi üzerilerinden atmadığını da dile getiren Demez, “Mahallelerdeki sokakların karanlık olması psikolojisi bozuk olan insanları olumsuz yönde etkiliyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: