Vanlı Öğrenciler, Şifa'da Başarının Sırlarını Öğrendi

Yaz tatilini Şifa Üniversitesi’nde İngilizce öğrenerek değerlendiren yaklaşık 100 Vanlı öğrenci, düzenlenen konferansta Uzman Psikolog...

Yaz tatilini Şifa Üniversitesi’nde İngilizce öğrenerek değerlendiren yaklaşık 100 Vanlı öğrenci, düzenlenen konferansta Uzman Psikolog Fatih Kalkınç’tan başarının sırlarını öğrendi.

Van Valiliği ile Şifa Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Vanlı 100 lise öğrencisi İzmir’de bir aylık İngilizce Kurs programına katılıyor. Şifa Üniversitesi’nde yabancı dil eğitimlerini sürdüren konuk öğrenciler, ders dışındaki zamanlarını da geziler, spor turnuvaları, konferanslar ve çeşitli sosyal aktivitelerle değerlendiriyorlar. Bu kapsamda düzenlenen konferansta Şifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Uzman Psikolog Fatih Kalkınç’la da bir araya gelen konuk öğrenciler, derslerde ve sınavlarda başarılı olmanın tüyolarını öğrendiler. Şifa Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen interaktif konferansta, zaman zaman kendilerini sahnede bulan öğrenciler, başarıyı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen birçok alışkanlığı, sahnede deneyimleme şansı buldu.

Reklam
Reklam

DERS ÇALIŞIRKEN CEP’TEN UZAK DUR

Psikolog Fatih Kalkınç, ders çalışan bir öğrencinin her şeyden önce cep telefonundan uzak durmasını istedi. Cep telefonunun öğrencinin dikkatini dağıttığını ve yapılan bazı araştırmalara göre başarıyı yüzde 30 oranında olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. "Sabah kahvaltısını asla atlamayın, dersi yazarak çalışın, sporla kaygı ve stres düzeyinizi düşürün, çok kitap okuyun." şeklinde önerilerde bulunan Kalkınç, çok kitap okuyan bir öğrencinin sınavda uzun paragraflardan oluşan soruları çok daha hızlı okuyup algıladığını; dolayısıyla sınav süresini daha verimli kullanarak diğer öğrencilere fark attığını söyledi. İnsan beyninin çalışma prensipleri konusunda da öğrencilere bilgiler veren Kalkınç, hafıza güçlendirme teknikleri konusunda da uygulamalar yaptırdı.

Konferans sonunda bir sunum yapan Şifa Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mesut Çağlı da Şifa Üniversitesi ve Şifa Sağlık Grubu ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: