Vanlı rapcileri 337 bin kişi izledi

Van'da ilköğretim 6. sınıf öğrencisi 2 arkadaşın sıra üzerinde elleri ile çaldıkları ve darbuka eşliğinde söyledikleri parçalardan oluşan klibi, internette en çok izlenen görüntü sıralamasına girdi.

Vali Mithatbey Mahallesi'nde bulunan İnönü İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri Yusuf Özaras ile Batuhan Çalışkan, kendilerine has müzik tarzları ile Türkiye'nin gündemine oturdu.

Geçtiğimiz yıl ilköğretim 5. sınıfta İngilizce öğretmenleri olan ve şimdi vatani görevini yapan Cezmi Şakar, öğrencilerin sınıfta yaptıkları müzik gösterisini okuldan ayrılmadan önce internete attı. Bir anda 50 bin kişinin izlemesi üzerine endişelenen Şakar, görüntüleri siteden geri çekti. Kısa bir süre bekleyen Şakar, öğrencilerin ailelerinden gerekli izinleri aldıktan sonra görüntüyü tekrar siteye gönderdi. Öğretmenin askere gitmesinin ardından çocukların görüntüleri internette rekor kırmaya başladı.

Reklam
Reklam

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve basın mensupları tarafından okullarında ziyaret edilen öğrenciler, sergiledikleri şovda kendilerine has yeni parçalarını seslendirdi. Genç rapçilerden Batuhan Çalışkan, o dönemlerde savaş filmlerini çok izlediğini ifade ederek, "Özellikle tasarladığımız 'Ceddin Dede' adlı parçayı buradan esinlenerek uyarladık. Matematik dersi üzerine bir parça çıkardık. Şarkıların sözlerini çıkarırken biraz zorlandık. Uydurmak zor oldu ama başardık. Bu çalışmalarımızı müzik dersindeki öğretmenimiz Sevim Onay'la birlikte geliştirdik. Biz açıkçası yaptığımızın bu kadar çok izleneceğini tahmin etmiyorduk" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yıldız ise öğrencilerin sergilediği başarının büyük bir kabiliyetin ürünü olduğunu söyledi. Yıldız, "Tamamen kendilerine ait bir yetenek. İnternet ortamında rekor kıracaklarına inanıyorum. Ben de You Tube'dan izledim ve çok beğendim. Öğrencilerimiz derslerinde de çok başarılı. Bu öğrencilerimiz keşfeden ve askerde olan öğretmenlerini kutluyorum. Bu tür yetenekli çocuklara her türlü desteği vermemiz gerekiyor. Kabiliyetlerinin gelişmesi, daha iyi noktalara gelebilmeleri ve diğerlerine de örnek olmaları için her türlü desteği vermemiz lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Rap tutkunu öğrenciler, gazetecilerin önünde, 'Tuvalete gittim', Mehter Marşı olan 'Ceddin dede, 'Suçlu' ve 'Matematik' isimli parçalarını seslendirdi. Rapçi öğrencilerin görüntü paylaşım sitesi olan You Tube'daki 'Genç yetenekler' isimli ilk videosunu 115 bin kişi izlerken, 'Genç yetenekler 2'nin ise son olarak 337 bin kişi tarafından izlendiği belirtildi.