Vanlı şehit öğretmenler için Van haritası üzerinde anlamlı kutlama

Gaziantep Kolej Vakfı Okulları, Öğretmenler Günü'nde Van depreminde şehit olan 69 öğretmen için anma töreni...

Gaziantep Kolej Vakfı Okulları, Öğretmenler Günü'nde Van depreminde şehit olan 69 öğretmen için anma töreni düzenledi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan Van haritası üzerine depremde şehit olan öğretmenlerin fotoğrafları yapıştırılarak isimleri yazıldı.
Mum şeklinde özel olarak hazırlanan grafikler içerisine yerleştirilen fotoğraflar Van haritası üzerinde çeşitli köy ve ilçelere dağıtıldı. Şehit öğretmenler için okulda da özel bir köşe oluşturuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni için hazırlanan öğrenciler önce okulda Van'da şehit olan öğretmenler için oluşturulan köşeyi ziyaret eden 69 anaokulu öğrencisi 69 öğretmenin isminin bulunduğu harita önünde saygı duruşunda bulunarak ellerindeki çiçekleri özel olarak hazırlanan köşeye bıraktılar. Minik öğrencilerin duygulandıran anma töreni çevrede bulanan diğer öğretmenleri de ağlattı. Van depreminde enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren vatandaşlara ve şehit olan öğretmenler için çok üzüldüklerini ifade eden öğrenciler, "Deprem sonrasını haberlerde günlerce izledik. Ölen insanlar için çok üzüldük. Özellikle öğretmenlerimiz için ağladık. Öğretmenlerimiz çocuklara ışık olmadan sönüp gitti. Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü ve biz bu gün önce şehit olan öğretmenlerimizi anlam istedik okulumuzda bu köşeyi oluşturduk. Allah böyle felaketleri bir daha yaşatmasın. Bütün öğretmenlerimizin ve özellikle görev şehidi öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz