Vapurdan Inerken Deniz Düşen Haydar Kayır'ın Davası Başladı

Beşiktaş’ta, iskelede vapurdan indiği sırada denize düşerek hayatını kaybeden Haydar Kayır adlı vatandaşın ölümüyle ilgili...

Beşiktaş’ta, iskelede vapurdan indiği sırada denize düşerek hayatını kaybeden Haydar Kayır adlı vatandaşın ölümüyle ilgili dava bugün başladı. Duruşma öncesi konuşan Kayır’ın yakınları, vapur çalışanlarının bilinçsiz olduğunu, kasten öldürmeyle işini bilmeyene iş vermenin aynı şey olduğunu söyledi.

Haydar Kayır, 11 Ocak 2013 tarihinde vapurdan indiği sırada denize düşmüştü. Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan olayda çevredekilerin kurtarma çalışmalarına rağmen Kayır, hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin açılan kamu davasının ilk duruşması bugün görülüyor.

Reklam
Reklam

Duruşma öncesi Kayır’ın yakınları basın açıklaması yaptı. Sanıklarla yüz yüze gelmelerinin önemli olmadığını belirten Kayır’ın kardeşi Bektaş Kayır, “Sonuçta biz adaletin yerini bulması için buraya geldik. 3 kişinin tecrübesizliği sonucu ağabeyim öldü. Bilinçsizlikten öldü. Ama bu 3 kişiye iş veren kurum da çok sorumlu, yani bu 3ç bilinçsize iş veren ve bu kişilere bilir ehliyeti veren kişiler birinci dereceden sorumludur.” dedi.

Kasten bir insanı öldürmekle işi bilmeyen bir insana iş vermenin aynı şey olduğunu savunan kardeş Kayır, “İş bilmeyen bir insana işini biliyor diye ehliyet vermek ölüme davetiye çıkarmaktır. Bunlar bir daha yaşanmasın diye hem kurumdan hem de bu 3 kişiden sonuna kadar davacı olacağız. Adalet yerini bulana kadar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmakta zorlanan Kayır’ın kızı Gülşen Kayır, “Hava soğuk diye ve kimse de işini bilmediği için babamı kaybettik. Bu kadar olmaz. Çok kotü, hiç kimse babasız kalmasın.” diye konuştu.

Kurtarma çalışmalarının rezalet olduğunu belirten Kayır’ın eşi Hanife Kayır, “Beni 3 çocukla ortada bıraktılar. Dalgıçlar atlamadı, vapuru çalıştırdılar. Bu nedenle davacıyım. Genç yaşta ölümüne çok üzülüyorum. Kurtarmadılar hiç bir şey yapmadılar. Hepsi acemiydi kaptan da dalgıçlar da.” dedi.

Reklam
Reklam

Annesi Sultan Kayır ise gözyaşlarını tutumadı. Anne Kayır, “Bile bile öldürdüler. Çoluk çocuğunu ortada bıraktılar.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Başsavcılığın adliye önünde açıklama yapılmasını bugünden itibaren yasaklaması üzerine Kayır ailesi basın açıklamasını adliye karşısındaki meydanda yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz