Varis Ameliyatı Artık Ses Frekansıyla Yapılıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ali Ümit Yener, Türkiye’de 10-12 milyon varis hastası olduğunu, bunların çoğunu kadın hastaların oluşturduğunu söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, ses dalgalarıyla varis tedavisi başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında uygulanmaya başlanan yöntemle 15 dakikada tedavisi tamamlanan hastalar, işlem bittikten yaklaşık bir saat sonra yürüyebiliyor ve en geç 3 saat sonra evinde olabiliyor.

Reklam
Reklam

Varisin bir meslek hastalığı olduğunu, çok ayakta kalanlarda, memurlarda, öğretmenlerde ve en çok da ev hanımlarında görüldüğünü belirten Yener, “Toplumda bu kadar sık görülen varis hastalığının tedavisi günümüzde gelişen teknolojinin yardımıyla daha da kolay ve ağrısız olarak yapılıyor. Daha önce bacağın iki üç yerinden kesiyle yapılan tedavi artık tek bir delikle hastayı bayıltmadan rahatlıkla yapabiliyoruz” dedi.

Çanakkale’de ilk olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde uygulanan yeni bir yöntemle varis hastalığı tedavisine başladıklarını söyleyen Yener, “Radyofrekans tedavi işlemi, yüksek frekanslı radyodalgalarını toplardamarın içine yerleştirilmiş olan bir katetere göndererek damarın yüksek ısı ile içerden yakılarak kapatılmasıdır. İşlemimiz toplam yarım saat içinde, ağrısız ve uyutulmadan radyo dalgaları (radyofrekans) yöntemiyle yapılmaktadır. Hastanın bacağında herhangi bir kesi olmadan sadece bir iğne deliğinden bu işlem gerçekleştirilmektedir. Hastalarımız işlem bittikten yaklaşık bir saat sonra yürüyüş yapabilecek ve en geç 3 saat sonra evinde olabilecektir. İşine ertesi gün dönebilmektedir. Bu pratik ve kolay yöntem sayesinde, hastalarımız uzun süreli varis çorabı giyme derdi de tarihe karışıyor” diye bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Bir yandan ameliyatı sürerken diğer yandan röportaj veren 76 yaşındaki Yusuf Ziya Şener, “Geçtiğimiz gün diğer bacağımdan bir ameliyat daha oldum, bu ikinci ameliyatım. Hiçbir sıkıntı çekmedim. İlk ameliyatımdan sonra her gün 5-10 kilometre yol yürüyorum” diye konuştu.

Tedavisi tamamlanan hastalardan Hanife Uzun, “8-9 yıldan beri ilaç kullanıyorum, ilaç sadece ağrılarımı azaltıyordu. Kanamalarımı engellemiyordu. Radyofrekans tedavisini duyduk. Sağ olsun doktorumuz bu sistem sayesinde bizi sağlığımıza kavuşturdu” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: