Varol, Hannover Tarım Hayvancılık Fuarı’nı Değerlendirdi

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol, katıldığı Hannover Tarım Hayvancılık Fuarı'nı değerlendirdi.Burdur...

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol, katıldığı Hannover Tarım Hayvancılık Fuarı'nı değerlendirdi.

Burdur TB Başkanı Varol, Almanya'nın Hannover kentinde iki yılda bir düzenlenen ve alanında dünyanın en önemli ihtisas fuarlarından olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na (Euro Tier) katıldı. Almanya’da fuarın yanı sıra tarım ve hayvancılık firmalarını da yerinde inceleme fırsatı bulduğunu belirten Baki Varol, özellikle hayvanlar üzerindeki genetikle oynanarak, verimliliği arttırma adına yapılan çalışmaların insanlığın geleceğini tehdit eder boyutlara geldiğini hayretle incelediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Varol, “Euro Tier Fuarı’nda birçok firmanın çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldum. Sektördeki teknolojinin gelişiminin yanında, beni en çok etkileyen gelişme, koyunların genetiğiyle oynama sonucu varılan ürkütücü sonuçlar oldu. Koyunların bazılarının koyundan çok deveye, bazılarının ise domuza benzediğini hayretle izledim. Doğrusu insanlığın geleceği adına; belki de yakın bir zamanda, besin kaynağımız olan ne bir hayvanın ve ne de bir bitkinin aslını ve doğal olanını bulamayacağımızı düşünerek endişe duydum" dedi.

Fuarda 51 ülkeden 2 bin 326 katılımcı firmanın en yeni ürünlerini sergilediğini kaydeden Varol, "Türkiye'yi 30 firma temsil etti. Fuarda, hayvancılık sektörünün geleceği ile ilgili birçok toplantı, seminer ve sempozyumlar yapıldı. Türkiye'nin Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar, beraberinde ticaret ataşeleri Kudret Ceran ve Esabil Yurdakul ile süt makineleri üreten Bereket, tarım makineleri üreticisi Çelikel, Tulsan Fişek şirketi, Boralsan ve Kromel makine sanayi standını ziyaret ettik” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: