Varol: Mandalı Kendini İnkar İçerisinde

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi'nin Büyükşehir Yasa Tasarısı’nda ilçe ilan edilmesiyle, birilerinin ‘Kahraman benim’ çabasına...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi'nin Büyükşehir Yasa Tasarısı’nda ilçe ilan edilmesiyle, birilerinin ‘Kahraman benim’ çabasına girdiğini ifade eden MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, “Hızlı bir büyüme sağlayan Kapaklı'nın Çerkezköy'ün bir arka mahalle olması veya yapılma girişimi hiç bir zaman katılmadığımız bir düşünceydi. Böyle bir şekillendirmenin asla ve asla kabul edilebilir, elle tutulur yanı olamazdı. Bizim bu konudaki en başta verdiğimiz beyanlardan biride Kapaklı'nın elde ettiği hakkın elinden alınmayacağı ya da ilçe yapılacağı yönündeydi. Kapaklı, her haliyle ilçe olduğunu ve İlçe olabilecek tüm şartları bünyesinde barındırıyordu.Geriye sadece bürokratik işlemler kalmıştı. Kim tarafından yönetiliyor olursak olalım, iktidar kim olursa olsun bu hak verilecekti. Zaten aksi tam manasıyla bir gasp olurdu. Kapaklı'nın büyüklüğüne inanmayarak, bu hakkının zaten var olduğunu göremeyenler çeşitli pazarlıklar ve vaatlerle çalışmalar yapıyormuş görüntüleri vererek, şovlarının ardından bugünde gelinen durumdan zafer payı çıkarmak derdine düşmüşlerdir. Hatta aynı kare içindekiler de birbirlerinden rol kapma yarışı içinde gazetelere koşarak beyanatlar vermeye başlamışlardır. Sanki Kapaklı ıssız diyarlarda kalmış bir yerdi de bunlar geldiler ve keşfettiler. Biri çıkıp 'benim başarım' resmini vermeye çalışıyor, bir diğeri 'Ankara'ya gittik, mektup götürdük, ferman yazdık' diyerek kendisini ‘Fatih’ gösterme derdindedir. Başarıdan pay kaparak kendilerine gelecek hazırlamaya çalışan bu arkadaşlar yakın zamanda aslında kendilerini kandırdıklarının farkına varacaklardır.” Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ‘Kapaklı ilçe olursa iktidar partisine geçmeye söz vermiştim, şimdi sözümü tutup artık burada siyaset yapacağım’ şeklindeki ifadelerini eleştiren Varol “Bu nasıl bir siyasi anlayıştır? Bu en önce Kapaklı'nın öz gücünü, kendi kuvvetini inkar edip, gelinen sonucu iktidar partisine mal etmektir ve ardından kendini inkar etmektir. Kendine güvenenlere yanlış yapmak ve siyaset makamına zarar vermektir. Böyle bir mantık var mıdır? Nerde senin kendi kimliğin, nerde senin mensubu olduğun partinin kurumsal kimliği? İnsanlara önce ölümü gösterdiler şimdide bayılmaya razı etmeye çalışıyorlar. Zira Kapaklı'yı ilçe yapan ne iktidarın bizlere lutfudur ne de birilerinin girişimlerinin, çalışmalarının ürünüdür. Kapaklı'yı ilçe yapan bizzat Kapaklı'nın kendisi ve Kapaklı'da yaşayan herkestir”

Karaağaç’ın ilçe olma yolunda çabalarının Kapaklı’nın ilçe olması yönünde etkisi olduğunu da belirten Varol, “Şimdi birilerinin çıkıp kendilerini kahraman edasıyla sunup bir yerlere mesaj yollamaya çalışmaları her bakımdan zarardır. Başkan Mandalı, ''iktidar partisine söz verdim oraya geçeceğim'' diyor. Kendi meclis üyesi ''Ankara'ya iktidar partisinin belde başkanıyla gittik, iktidarın mensubu vekillerle görüştük'' diyor, yani rol çalıyor ve aslında ''asıl kahraman benim'' demeye getiriyor işi. Varlıklarını siyaset kurumuna borçlu olanlar bu kuruma zarar vermekten sakınmalılar, hareket, söylem ve eylemlerine dikkat etmeliler” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

‘Milletin ihtiyacı olan bu kurumu şark kurnazlıklarıyla yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur’ diyen MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol konuşmasının sonunda, “Kapaklı için bundan sonra neler yapılabilir diye konuşmak ve projeler üretmek yerine Kapaklı'ya ''Efendi'' ve de ''Fatih'' tayin etme çabalarının öne çıkması normal değildir. Kapaklı hakkını alarak, Karaağaç'la birleşmiş ve büyük bir ilçe olmuştur. Bundan sonrada bu şehir daha da güzel adımlar atacak ve kendi dinamikleriyle çok daha büyük gelişmelere yataklık edecektir. Bizde bugüne kadar olduğumuz yerden dolayı bize inanan, güvenen ve sempati duyan insanlarla yine bulunduğumuz ve ait olduğumuz yerde dimdik durarak gelişecek olan süreçte var olacağız ve bu güzel şehre katkıda bulunmak için dün olduğu gibi bugünde, yarında hazır olacağız” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: