Varsaklar geçmişin izini geleceğe taşıyor

Varsaklar Derneği modern binasında yüz yılı aşan ve daha eskilere dayanan kullanımdan kalkmış kültürel eşyaları...

Varsaklar Derneği modern binasında yüz yılı aşan ve daha eskilere dayanan kullanımdan kalkmış kültürel eşyaları sergiliyor.

Adana'nın Sarıçam ilçesinde faaliyetini sürdüren Varsaklar Derneği geçmişin güzelliklerini özelliklerini gözler önüne seriyor. Kültürel eşyalara kimlik takarak garanti altına alan Varsaklar, dernek binasını adeta müzeye dönüştürdüler.

Varsaklar Derneği Başkanı Yusuf Umut, üyelerle zaman zaman dernek binasında bir araya gelerek sorunlarını tartıştıklarını söyledi.

Umut, gelecekte kültürel eşyalar müzesi oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, "Geleceğimize bırakacağımız en güzel eserleri ortaya koymak için elimizden geleni yapıyoruz. Varsaklar Derneğine yakışır motif motif işlemeli dernek binası halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz