Varto'da '1 Mayıs' Coşkuyla Kutlandı

Muş'un Varto ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek 1 Mayıs...

Muş'un Varto ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Belediye İş Hanı önünde toplanan Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Varto Temsilcisi Mahmut Kılıç, 1 Mayıs'ın işçilerin dayanışma ve emek günü olduğunu söyledi. 2009 yılındaki 1 Mayıs gündemlerinin, ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu dile getiren Kılıç, "Bir ülkede 1 Mayıs'ın kutlanış biçimine bakarak o ülkenin demokrasisi hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Dostlar bu hükümetin ekonomi yönetimi iflas etmiştir, her yerinden dökülmektedir. Dünyanın her yerinde coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, ülkemizde gölge düşürülerek engellenmek istenmektedir. Ancak 1 Mayıs işçi bayramıdır. Birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Türkiye'de emek, barış, eşitlik ve özgürlük uğruna yaşamını yitirmiş olan yoldaşlarımızdan aldığımız mücadele bayrağını daha da yükseklere çekeceğimize söz veriyoruz. Biz de 1 Mayısı bu anlamıyla kutlamak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık halaylar çektikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: