Varto’da Aşure Dağıtımı

MUŞ (İHA) – Muş’un Varto ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Muharrem ayı nedeniyle...

MUŞ (İHA) – Muş’un Varto ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Muharrem ayı nedeniyle 800 kişiye aşure dağıtıldı. Programa katılan İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, İlçe Belediye Başkanı Gülşen Değer, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Varto cem evinde düzenlenen programın açılış konuşmasını Pir Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dedeler Kurulu Başkanı Doğan Yılmaz yaptı. Alevilik ve Kerbela olayı ile ilgili açıklama yapan Yılmaz, Aleviliği yaşamsal kılmaya devam edeceklerini söyledi. Yılmaz, “Bilindiği üzere Alevilik asırladır baskı altında tutulmaktadır. Bu baskıların sonucu Alevi toplumu kendi değerlerine yabancılaşmış, kendini inkar noktasına gelmiştir. Bizim en büyük amaçlarımızdan biriside Alevileri alevilikle buluşturup öz kaynağına dönüşü sağlamaktır. Asırlardır baskı altında tutuşan bir inancı gün yüzüne çıkartıp, özgürleşmesini sağlamak sanıldığından da zordur. Kaldı ki baskılar ve asimilasyon devam etmektir. Bütün olumsuzluklara rağmen bizler Aleviliği yaşamsal kılmaya devam edeceğiz. Tıpkı İmam Hüseyin gibi. Alevilere yapılan her sindirme katliam, baskı beraberinde birde direniş getirmiştir. Bunların en önemlilerinden Biride Muharrem Orucu’dur. Muharrem Orucu, Kerbela çölünde şehit edilen İmam Hüseyin’in ile birlikte şahadete ulaşan on iki imamlara saygı, bağlılık ve anılarını daha canlı kılmak için tutulmaktadır. Bazı araştırmalara göre ise Muharrem Orucu’nun tarihçesi daha eskidir” dedi.

Reklam
Reklam

KAYMAKAM ŞAHİN’DEN BİRLİK MESAJI

İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Pir Sultan Abdal Derneği’nin organize ettiği etkinlikten dolayı teşekkür etti. Kaymakam Şahin, “Hep beraber aşure gününde Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinin yas gününü beraber tuttuk. Onlarla birlikte olduk. Bu tür günler hem ilçemiz için hem ülkemiz için birlik beraberliğe vesile olmasına cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. En kötü yas günlerinin ülkemizde huzura ve mutluluğa vesile olmasını istiyoruz. Bu programı düzenleyen Pir Sultan Abdal Derneği’ne de teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer ise Kerbela’nın onurlu direnişini yaşayan bütün Alevilerin destekçisi olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından kazanlarda pişirilen aşure yaklaşık 800 kişiye dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: