Varto’da Beyaz Ete Rağbet Arttı

Muş’un Varto ilçesinde, kırmızı etin fiyatını yüksek bulan vatandaşlar beyaz ete yöneldi.Kırmızı etin kilosunun 25...

Muş’un Varto ilçesinde, kırmızı etin fiyatını yüksek bulan vatandaşlar beyaz ete yöneldi.

Kırmızı etin kilosunun 25 TL’ye yükseldiği ilçede vatandaşlar beyaz ete rağbet gösterdi. Kırmızı etin fiyatını yüksek bulan Sait Bingöl adlı vatandaş, bu nedenle balığa yönelmek zorunda kaldıklarını söyledi. Balıkçıların da bu durumu fırsata çevirdiğini dile getiren Sait Bingöl, "Kasaplar kesecek hayvan olmadığından dolayı et sıkıntısı yaşanıyor ve fiyatlarda oldukça yüksek. Biz de mecburen balık ve tavuk etine yöneldik. Balık çok rağbet gördüğü için fiyatları da arttı. Geçen hafta kilosu 2 TL olan sazan balığı bugün 3,5 TL'ye yükselmiş durumda" dedi.

Reklam
Reklam

Murat Nehri'nde yakaladığı balıkları Muş Caddesi üzerinde satan Tekin Demir ise, fiyatların normal olduğunu, 3.5 liranın çok yüksek bir rakam olmadığını söyledi. Son günlerde vatandaşların balığa rağbet ettiğini belirten Demir, "Satışlarımız iyice arttı. Murat Nehri'nden ve Varto Çayı’ndan avladığımız balıkları satarak para kazanıyoruz. Tezgahımızda balık hiç kalmıyor. Satışa sunduğumuz balıklar kısa süre içerisinde tükeniyor" diye konuştu.

Sağlıklı bulduğundan dolayı beyaz eti tercih ettiğini belirten Mehmet Tekçe de, ”Bu nedenle çocuklarıma daha çok tavuk ve balık yediriyorum. Çünkü daha sağlıklıdır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: