Vasiyet üzerine yaptırılan Anadolu lisesi açıldı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) pamuk ajanlarından merhum Ahmet Dalyanoğlu’nun vasiyeti üzerine Yönetim Kurulu Başkan Vekili...

İzmir Ticaret Borsası (İTB) pamuk ajanlarından merhum Ahmet Dalyanoğlu’nun vasiyeti üzerine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Yılmaz ve Pamuk Ajanı İlyas Kahyabaşı’nın katkılarıyla yaptırılan Cahide-Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi törenle açıldı.
Uzun yıllar pamuk ajanlığı yapan ve 1993 yılında vefat eden Dalyanoğlu, 1985 yılında hazırladığı vasiyetnameyle nakdi ve ayni varlıklarını lise, kreş, huzurevi ve sağlık ocağı yapılması için bağışladı. Vefatından sonra bu vasiyeti yerine getirmek üzere ise İTB Başkan Vekili Korkmaz, Yılmaz ve Kahyabaşı görevlendirildi. 2009 yılında imzalanan protokolle Narlıdere’de belirlenen uygun bir arazide yapımına başlanan Anadolu lisesi tamamlandı ve eğitim öğretime başladı. Okulun açılış törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, merhum Ahmet Dalyanoğlu’nun manevi kızı Badegül Dalyanoğlu, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan İTB Başkanı Kestelli, eğitimin kalkınma ve gelişmenin en temel unsuru, ülkenin de geleceği olduğunu ifade etti. Geleceğin aydınlık olmasının, gençlere verilen eğitime bağlı olduğunu beirterek, öğrencilerin insan haklarına saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasi ve evrensel değerleri kavrayan bireyler olarak yetişmesinin önemini vurguladı. Kestelli, lisenin yapılmasını sağlayan hayırsever Cahide ile Ahmet Dalyanoğlu çiftini rahmetle andı ve vasiyeti yerine getirmek için çaba sarf edenlere teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Üye ise İzmir’in, eğitim ve okuryazarlık oranı bakımından Türkiye'de ilk 10’da yer aldığını kaydetti. Narlıdere için önemli bir kazanım olan Anadolu lisesinin yapımını sağlayan hayırsever Dalyanoğlu ve eşini saygıyla andığını ifade etti.
Vali Kıraç da yaklaşık 680 bin öğrenci, 36 bin öğretmen ve 2 bin 500 okul bulunan İzmir’de, eğitim grafiğinin son üç yılda yükseldiğini açıkladı. Sahip olduğu varlıkları okul veya sosyal hizmet kurumu yapımı için bağışlayan birçok hayırsever bulunmasına rağmen bu kişilerin vefatı üzerine çok az projenin hayata geçirildiğini söyledi. Cahide-Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi’nin başarıyla tamamlanmasının, İTB Yönetim Kurulu’nun vasiyetin gerekliliklerini titizlikle takip etmesiyle mümkün olduğuna dikkat çeken Kıraç, emeği geçenlere teşekkür etti.
Katılımcılar, konuşmalar ve plaket töreninin ardından öğrencilerle birlikte okulu gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz