Vatandaş çareyi kümeste buldu

Kağızman’da başıboş köpekler bağ ve bahçelere girip tavuk ve horozları götürünce vatandaş çareyi kümeste buldu.

Kağızman’da başıboş köpekler bağ ve bahçelere girip tavuk ve horozları götürünce vatandaş çareyi kümeste buldu.

Kağızman ilçesinde başıboş köpeklerin kış şartlarından etkilenerek çektikleri açlık nedeniyle bağ ve bahçelerde beslenen tavuk, kaz, hindi, horoz gibi hayvanlara saldırıları sonucu bu hayvanları yetiştirenler çareyi elekli kümesler yapmakta buldu.

Mahalle aralarında, cadde ve sokaklarda çöplükleri dolaşarak karnını doyurmaya çalışan sahipsiz köpekler halkın yumurta için besledikleri kümes hayvanlarına saldırarak zarar vermeye başladı.

Reklam
Reklam

Yakaladıkları hindiyi, kazı, tavuğu, horozu götürüp parçalayan köpeklerin sürü halinde gezmesi de halkı tedirgin etmeye başladı.

Okullara giden çocuklar sürü halinde gezen köpekleri görünce korktuklarını belirti ve veliler tarafından okula götürülmeye başladı.

Her gün bağ ve bahçede yemlenerek dolaşan tavuk ve horozlarını köpeklere kaptırmak istemeyen kümes hayvanları sahipleri çareyi tel örgülü demir kazıklı kümesler yapmakta buldu.

Horoz ve tavuk sahipleri akşamları pin denilen tavuk evlerine kapattıkları tavuk ve horozlarını sabahleyin yemleyerek kümeslere kapatmak zorunda kaldılar. Tavuk ve horoz yetiştiricileri yetkililere seslenerek sokaklarda avare gezen köpekler için bir çözüm üretmelerini istediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz