Vatandaş, En Çok Yenilemek Için Kimlik Değiştiriyor

Nüfus Müdürlüklerine başvuran vatandaşlar, en çok yenilemek için kimlik değiştiriyor. Ankara’nın Polatlı İlçe Nüfus ve...

Nüfus Müdürlüklerine başvuran vatandaşlar, en çok yenilemek için kimlik değiştiriyor.

Ankara’nın Polatlı İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne, 2012 yılında bin 362 kişi kimliğini yeniletmek için başvurdu.
Geçen yılın verilerine göre, 11 bin 312 kişi çeşitli kimlik işlemleri için ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurdu.
İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü geçen yıl 6 bin 320 kişiye erkek nüfus cüzdanı, 4 bin 992 kişiye kadın nüfus cüzdanı verdi. Vatandaşlardan bin 106 kişi evlenme, 225 kişi boşanma, 31 kişi de diğer işlemlerden dolayı yeni nüfus cüzdanı aldı.
Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların kimliklerini sınav ve kamu kurumlarında ki gereklilik için değiştirdiğini bildirdi.
Ayrıca, bir önceki yılın verilerine göre evlenme oranında artış görülürken, boşanma oranında azalma olduğu dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: