Vatandaş Soruyor, Belediye Cevaplıyor

Esenler Belediyesi, kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların sorularını cevaplamak ve bilgilendirmek amacıyla hizmete açtığı Kentsel Yenileme...

Esenler Belediyesi, kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların sorularını cevaplamak ve bilgilendirmek amacıyla hizmete açtığı Kentsel Yenileme Danışmanlığı Birimi’nden sonra şimdi de Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofisleri’ni hizmete açtı. Oruçreis, Çiftehavuzlar ve Havaalanı Mahallelerinde hizmet veren ofisler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı Esenler’de vatandaşların akıllarındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla Kentsel Yenileme Danışmanlığı Birimi’ni kuran Esenler Belediyesi; Oruçreis, Çiftehavuzlar ve Havaalanı Mahalleleri’nde de Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofisleri kurdu.

Reklam
Reklam

Vatandaşlara danışmanlık hizmeti veren ofislerde, kentsel dönüşümün nasıl gerçekleşeceği hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar merak ettikleri her konuyu danışabiliyorlar.
Esenler Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda kurulan ofisler, sabahtan akşama kadar hizmet vererek kentsel dönüşümle ilgili vatandaşları bilgilendiriyor.

İSTER YÜZ YÜZE İSTER TELEFONLA
Havaalanı Mahallesi’nde de hizmete açılan Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofisi, mahalle sakinlerinin kentsel dönüşümle ilgili sorularına cevap veriyor. Havaalanı Mahallesi’nde toplam 71 bin metrekarelik alanda yürütülen kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, ofise bizzat gelerek danışmanlarla yüz yüze görüşebildikleri gibi telefonla da danışabiliyor.

Günde ortalama 50 vatandaşın ziyaret ettiği ofis, vatandaşlara danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra hukuki hizmet de veriyor. Böylece tapu, veraset, mülkiyet vb. sorunlar yaşayan vatandaşlar, Esenler Belediyesi’nin yönlendirdiği avukata danışarak kentsel yenileme projelerinden nasıl yararlanabileceği konusunda avukatlardan da bilgi alabiliyor. Randevu sistemine göre gerçekleşen görüşmelerde önceden belirtilen gün ve saate göre vatandaşlar, avukatlarla yüz yüze görüşerek sorunlarına çözüm yolları arıyor.

Reklam
Reklam

Danışmanlıkta görevli belediye yetkilileri, kentsel dönüşüm projesi çalışma alanına girmeyen konular hakkında da gelen başvuruları geri çevirmeyerek vatandaşların taleplerini kayıt altına alıyor veya Esenler Belediyesi’ne yönlendiriyor.

KİMİ ASANSÖR, KİMİSİ KAPICI İSTİYOR
İlçe halkı tarafından yoğun ilgi gören Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofislerinde zaman zaman renkli manzaralar da ortaya çıkıyor. Kentsel dönüşümle ilgili akıllarındaki tüm sorulara cevap bulmak için danışmanlık ofislerine müracaat eden vatandaşların kimisi proje kapsamında taşınacakları yeni konutlarda asansör ve kapıcı olup olmayacağını merak ederken; kimisi de depreme dayanıksız olduğu için yıkılacak binaların hafriyatının vatandaşlar tarafından mı kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde sorular soruyor.

Deprem korkusuyla evlerini tadilat yaptırmak isteyen vatandaşların da akın akın başvuruda bulunduğu Danışmanlık Ofislerine müracaat eden vatandaşların en büyük isteklerinden bir tanesi ise; taşınacakları yeni konutlarda komşularıyla beraber yaşamak.

Reklam
Reklam

VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRİYORUZ
Kentsel dönüşümle ilgili hem vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek hem de kentsel dönüşümle ilgili merak edilen soruları cevaplamak için Kentsel Yenileme Danışmanlığı ofislerini kurduklarını anlatan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Vatandaşlarımız, kentsel dönüşümle ilgili ofislerimize danışabiliyorlar. Merak ettikleri her soruyu sorabiliyorlar. Ofislerimiz aracılığıyla ilçemizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz deprem odaklı kentsel yenileme projeleri hakkında vatandaşlarımızı detaylı bir şekilde bilgilendiriyoruz. Yerel yönetimler bazında Türkiye’de ilk kez Esenler Belediyesi tarafından kurulan Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofisleri, Esenler halkı için önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Kentsel yenileme çalışmalarımız Esenler halkının daha huzurlu ve daha mutlu yaşamaları için devam edecek” dedi.

Oruçreis, Çiftehavuzlar ve Havaalanı Mahalleleri’nde hizmet veren Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofislerinin sayısının artacağını söyleyen Göksu, önümüzdeki günlerde Turgutreis Mahallesi’nde de Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofisi’ni kuracaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: