Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, tapu müdürlüklerinde toplam memnuniyet oranının yüzde 98.2 olduğunu açıkladı.
Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, İl Koordinasyon Kurulu’nda kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Samsun ilinde 1 kadastro müdürlüğü ve 17 tapu müdürlüğü ile hizmet verdiklerini belirten Özalban, “Samsun il ve ilçelerinde toplam bin 295 birimden bin 291 birimin kadastrosu yapılarak, ilimizdeki kadastro çalışmaları yüzde 99.7 oranında tamamlanmıştır. Samsun Kadastro Müdürlüğü yetki alanındaki Çarşamba ilçesi Köroğlu köyü halkın kadastro istememesinden dolayı sorunlu birim olarak kalmıştır. Havza ilçesinde Boyalı, Çelikalan ve Çiftlikköy birimleri Samsun 19. Grup Sayısal Kadastral Harita Yapım İşi olarak ihale edilmiş olup çalışmalara en kısa zamanda başlanacaktır” dedi.
Resmi Gazete’nin 30 Nisan 2011 tarih ve 27 bin 920 sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren, Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereğince Bölge Müdürlüğümüze bağlı Samsun ilinde Canik, Terme, Bafra, 19 Mayıs, Tekkeköy, Alaçam ve Ladik Tapu Müdürlüklerinin yetkilendirildiğini ifade eden Özalban, “Başka bir şehirdeki işleminizi intikal, satış, bağış, trampa, taksim, ölünceye kadar bakma akdi, intifa hakkı, ipotek, tapu senedi, tapu kaydı ve ipotek belgesi talepleri karşılanmaktadır. Burada satış işlemleri için 100 TL gibi bir fark olmaktadır ama tapu senedi alımında fark yoktur. Tüm müdürlüklerimiz takip sistemine geçmiştir. Türkiye’de ilk defa bir ilin tapu müdürlüklerindeki harç sistemi Samsun’da uygulanmaya başlanmıştır” diye konuştu.
22-A ÇALIŞMALARI
22-A yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Özalban, “1980’li yıllardan önce yapılan il ve ilçelerde sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek ve teknik sebeplerle yetersiz kalan uygulama niteliğini kaybeden eksik görülen zemindeki sınırların gerçeğe uygun şekilde göstermediği tespit edilen kadastral haritaların düzenlenmesi ile ilgili 3402/22 A yenileme çalışmalarımız yapılmaktadır. Bu kapsamda Samsun Kadastro Müdürlüğü’nce 7 birimin 22-a çalışmaları tamamlanmış, 68 birimde 22 - a çalışmaları devam etmekte ve 51 birimin 22 - a çalışmaları ihale aşamasındadır. 22-a çalışmaları toplam proje bedeli 3 milyon 111 bin 458 TL’dir” şeklinde konuştu.
2/B KADASTROSU ÇALIŞMALARI
2/B çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekleyen Özalban, “Müdürlük imkanları ile Canik ilçesinde 6 birim Salıpazarı ilçesinde 5 birim, Terme ilçesinde 1 birim, Tekkeköy ilçesinde 1 birim ve Alaçam ilçesinde 6 birim olmak üzere toplam 19 birim, 2 bin 393 parsel 651.65 hektar alanda 2/B kadastro çalışmaları bitirilmiş ve Alaçam ilçesi 1 birim Alidedebölmesi köyünde 2/B kadastro çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca ilimizde 82 birim, 12 bin 454 parsel ve 5 bin 390.25 hektarlık alanda 3402 sayılı kanunun ek 4. maddesi gereğince güncelleme çalışmaları yapılmıştır. Terme ilçesinde Kocamanbaşı, Aybeder, Uludere ve Meşeyazı’ndaki 4 birimde 686.83 hektarlık alan, Samsun 2/b 14. grup sayısal kadastral harita yapım işi olarak ihale edilmiştir. Samsun’da toplam 168 birim, 9 bin 130.43 hektar alanda 2/b kadastro çalışmaları ihale edilmek suretiyle bitirilmiş olup, 2/b kadastro çalışmaları toplam proje bedeli 2 milyon 571 bin 889 TL’dir. 2/b ihalelerine hazırlık olarak tüm birimlerde çalışmalar yapılmak olup, 2/b ihale programına alınmak üzere yaklaşık 30 birim tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ
Proje kapsamında bölge müdürlüğü, Samsun Kadastro Müdürlüğü, İlkadım, Atakum, Canik ve Bafra Tapu Müdürlüklerinde ISO EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmaları tamamlandığını belirten Özalban, “Kavak, 19 Mayıs, Tekkeköy, Ladik, Havza, Vezirköprü ve Çarşamba Tapu Müdürlüklerinin iç tetkikleri yapılmıştır. TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında Strateji Geliştirme Daire Başkanı ve kalite ekibi 10 - 14 Eylül 2012 tarihlerinde iç tetkik yapılan müdürlüklerde gözlem ve değerlendirmelerde bulunmuştur. Kalite Sistem Belgelendirme tetkikinin TSE’ce ekim ayı içinde yapılmasıyla belgelendirme çalışmaları tamamlanacaktır. Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi ile müşteri memnuniyetini ön planda tutan, kaliteli ve hızlı hizmet anlayışının kurumsal yapıya eklenerek sürekliliğin sağlanması hedeflenmiştir. Müdürlüklerde tamamlanmış işlemlerin en az yüzde 10’u baz alınarak yapılan vatandaş memnuniyeti anketi sonucunda, tapu müdürlüklerinde toplam memnuniyet oranı yüzde 98.2’dir”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz