Vatandaşa bilet uyarısı

ANKARA (İHA) - Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Güllü Torun, yılbaşı özel çekilişi biletlerinin karaborsaya düşmesini, parası olmayan bayileri kullananların tezgahladığını belirterek, yılbaşı biletlerinin sahtesinin basılması konusunun geçen yıllarda da gündeme geldiğini, vatandaşların mağdur olmamaları için daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Torun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılbaşında fazla parası olan bayiler ile yine bayi olmayıp bu işten nemalanmak isteyen paralı kişilerin, ekonomik durumu zayıf bayiler aracılığı ile bilet aldığını kaydetti. Torun, yılbaşı özel çekilişi için bastırdıkları toplam tutarı 70 trilyon lira olan 23 milyon 400 bin adet biletin tümünün bayilere verildiğini söyledi. Torun, bu işten para kazanmak isteyenlerin, ekonomik durumu kötü olan bayileri kullanarak, yılbaşı özel çekilişi biletlerini stokladıklarını belirterek, "Bunları piyasaya sürmeyerek suni bir bilet sıkıntısı oluşturdular. Vatandaşın 'Eyvah bilet kalmadı biletler tükendi' diye paniğe kapılmasını sağladıktan sonra, ellerindeki biletleri parça parça çıkarıp karaborsa fiyata satmaya başladılar. Özellikle İstanbul'da bu sorunla sık sık karşılaşıyoruz. Ankara'da da buna benzer sıkıntılar yaşanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşın da gidip karaborsadan bilet aldığını, bu şekillde küçük bayileri kullananların büyük kazançlar elde etmesine neden olduğunu vurgulayan Torun, vatandaşlara şöyle çağrıda bulundu: "Gidip bunlardan bilet almayın. Durum böyleyken yılbaşı çekilişi deyip 8-10 bilet almak için uğraş vermeyin. Şansınız bir bilette de aynı orandadır. Gidin, daha sonraki çekilişlerde şansınızı deneyin".

Torun, bu durumda çok sayıda biletin karaborsacının elinde kalacağını, onların da bu biletleri normal fiyattan satacağını söyledi. İdarenin ilk günkü aşırı talep üzerine bilet satışını yeniden düzenlediğini ve son 10 çekilişten en az 3'ünde bilet alanlara yılbaşı bileti verdiğinin altını çizen Torun, "Bu yöntemle kar elde etmek isteyenleri bir ölçüde önledik. Ancak bu defa da gidip bayileri kullandılar. Bu aşamada bunlara gerekli cevabı vatandaş vermeli" diye konuştu. Torun, biletleri karaborsaya düşürüp fahiş fiyattan satan bazı kişilerin yakalandığını, ancak Milli Piyango İdaresi'nin bu işten doğrudan bir zarara uğramadığı için davacı olmadığını belirterek, "Polis bunlardan vatandaşın davacı olması gerektiğini söylüyor. Ancak davacı olan vatandaş yok" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam