Vatandaşa sosyal güvenlik reformu anlatılacak

Sosyal Güvenlik Haftası'nda gerçekleştirilecek etkinliklerle kamuoyu, Meclis'te görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile getirilen yeni uygulamalar hakkında bilgilendirilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, 7-13 Nisan tarihleri arasında "Sosyal Güvenlik Haftası" kutlanacağı ifade edilerek, hafta boyunca tüm Türkiye'de yapılacak etkinliklerle; kamuoyunda sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması ve benimsetilmesi ile kayıt dışı istihdamla etkin mücadele edebilmek için gerekli desteğin sağlanmasına çalışılacağı belirtildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

Reklam
Reklam

"Bu hafta kapsamında yapılacak etkinliklerin önemli bir amacını da halen TBMM'de görüşülmekte olan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile getirilen yeni uygulamaları, hak ve yükümlülükleri ilk elden doğru bir şekilde kamuoyuna anlatmak"

Sosyal Güvenlik Haftası ekinlikleri çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri yarın Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ayrıca, basını bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

ANKA