'Vatandaşın cebini düşünen siyasetçiye oy verin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin önemli olduğuna dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Beraber güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bizim bir hedefimiz var, bir idealimiz var. Her evde tencere kaynasın. Her evde barış ve huzur olsun” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mitingi için İstanbul'dan Kastamonu'ya hareket etti. Kastamonu Havaalanı'na inen Kılıçdaroğlu'nun mitingine CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, CHP'li Milletvekilleri de katıldı.

Reklam
Reklam

Konuşmasına güzel bir Türkiye inşa edeceklerini ifade ederek başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Her evde barış ve huzur istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun. Bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Herkesin bilmesini istiyorum. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, Türkiye'deki bütün yurttaşlarımı kucaklıyorum. Herkesin benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir yurttaşımı ötekileştirmeyeceğim. Herkesi kucaklayacağız. Yurtta ve dünyada barış diyeceğiz. Hedefimiz güzel bir ülkede kardeşçe yaşayacağız. Bölünmeyeceğiz kavga etmeyeceğiz. Beraber güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bizim bir hedefimiz var, bir idealimiz var. Her evde tencere kaynasın. Her evde barış ve huzur olsun. Herkes iş, herkes güç sahibi olsun. Kastamonu'da işsizlik var mı? En çok göç veren illerimizden birisi Kastamonu. İnsanlar doğup büyüdükleri yerde yaşamak isterler. İstanbul'da bir numara Kastamonulu var. Tabi belediye başkan adaylarından görevlerinden birisi de yeni istihdam alanları oluşturmaktır. Bizim belediye başkan adaylarımız Kastamonu'yu bir numara haline getirecek. Yeşilin bütün tonlarını Kastamonu'da görmek mümkündür İnşallah bu sefer şeytanın ayağını kıracağız. CHP burada belediyeyi alacak. Yerel yönetimleri alacak. Ondan sonra göreceksiniz, Kastamonu gerçek anlamda bir Kastamonu olacak.”

Reklam
Reklam

"YEREL YÖNETİMLER BİZİM İŞİMİZ”

Türkiye'de bir çok işin ilk kez CHP tarafından yapıldığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz, daha iyi bir yerel yönetimi seçimi yapalım diye yola çıktık. Yerelde iktidar olalım diye yola çıktık. Bize diyolardı ki ‘CHP yerel yönetimlerde ne yaptı?' Türkiye'ye ilk metroyu getiren parti CHP'dir. Kentsel dönüşümü yerinde yapan, oradaki yurttaşları varoşlara sürmeyen CHP'dir. Yurttaşın ucuz mal almasını sağlayan, ilk halk ekmek fabrikalarını kuran, çocuklara bedava süt dağıtan parti CHP'dir. Hiç endişeniz olmasın, yerel yönetimler bizim işimizdir. Tercihiniz bu kez CHP'den yana” diye konuştu.

İktidara geldiklerinde ilk dört ayda siyasi ahlak kanununu çıkartacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye iyi bir süreçten geçmiyor. Türkiye'de açıkça halk soyuluyor. Türkiye'nin geldiği hali biliyor musunuz? Öyle bir tablo olabilir mi? Size sözüm var iktidara geldiğimiz ilk dört ay içerisinde çıkartacağımız kanunun adı siyasi ahlak kanunu olacaktır. Utanma duygusu insana özgüdür. Ahlak adaletle beraber anılır. Adalet, bir kutup yıldızı gibidir. Bütün dünya onun etrafında birleşir. Siyaseti ahlak üzerine inşa etmediğiniz zaman bir başka gerçek ortaya çıkar. Siyasetçinin zenginleştiği ortamda halk fakirleşir. Türkiye'de yaşanan da budur. Mücadeleyi beraber yapacağız. Bunun yolu halktan geçer. Bütün annelere sesleniyorum, çocuklarınızı nasıl seviyorsanız, ülkenizi de öyle sevdiğinizi çok iyi biliyorum. Bu ülkeyi yaşanabilir bir güzel ülke yapalım. Bu ülkede Berkin'ler ölmesin. Bu ülkede Ayaz bebek ölmesin. Bu ülkede çocuklar ölmesin. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"VATANDAŞIN CEBİNİ DÜŞÜNEN SİYASETÇİLERE OY VERİN”

Vatandaşlara, halka doğruları söyleyen, vatandaşın cebini düşünen siyasetçilere oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ben iktidarı eleştiriyorum diye AK Parti'ye oy veren vatandaşlarım üzülmesinler. Ben onları eleştirmiyorum. Onlar verilen sözlere oy verdiler. Vatandaş da iyi niyetle gitti oyunu kullandı. Şimdi ben o vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları önlediler mi? Size yalan söyleyenlere artık oy vermeyin. Bu seçimlerde bir tercihimiz var. Ya helalden yana ya da haramdan yana oy kullanacağız. Gücüm sizsiniz, sizden güç alıyorum. Güzel bir Türkiye'yi inşa etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kılıçdaroğlu, CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım'ı tanıtarak konuşmasını Nazım Hikmet'in "Yaşamak Hür ve Kardeşçesine” şiirleriyle tamamladı. CHP Kastamonu Mitingi, CHP'li Belediye Başkan Adaylarının tanıtımı ile sona erdi. (İHA)

Anahtar Kelimeler: