Vatandaşın kaldırım isyanı

Kentin birçok bölgesinde olduğu gibi Dadaloğlu Kavşağı ve Kiremithane Kozan Yolu mevkiinde de kaldırım sorunu yaşanıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ortak Akıl’, ‘Akıllı Dokunuşlar’ ve çeşitli sloganlar eşliğinde yürüttüğü yol ve kaldırım çalışmaları vatandaşın kafasını karıştırıyor. Turgut Özal Bulvarı başta olmak üzere birçok yerde vatandaşla belediye arasında mahkemelere taşınan kaldırım karmaşası büyüyor. Bazı bölgelerde olduğu gibi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Dadaloğlu Kavşağı ve Kozan Yolu’ndaki bozuk kaldırımlar da bölge halkının ve esnafın büyük tepkisine neden oluyor.

Kimi yerlerin birkaç ay bazı kaldırımların ise 20-25 gündür bozuk halde bekletildiğini ve hiçbir yenileme çalışması yapılmadığını kaydeden mahalleliler sıcak yaz günlerinde toz-toprağın içerisinde kaldıkları gerekçesiyle adeta isyan ediyor.

Reklam
Reklam

Kiremithane Mahallesi Merkez Camii önündeki bozuk kaldırım önünde yetkililere seslenen mahalle halkı Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın dev afiş ve pankartlarla göz boyadığını savunurken “Sayın Aldırmaz, bozmak kolay da yapmak zor mu?” diye sordu.

Yaşlı, engelli, hasta ve çocukların kaldırımlarda yürüyemediğini ve bu görüntülerin Adana’ya yakışmadığını ifade eden sakinler, “Önlem almak için insanlarımızın yaralanması ya da ölmesi mi gerekiyor? Yağmur yağıyor çamur oluyor, rüzgar çıkıyor tozu toprağı yutuyoruz. Kaldırım yerine araçlarla iç içe yürümek zorunda kalıyoruz. Yetkililerin samimi davranmasını ve sorunlarımıza çözüm üretmesini bekliyoruz” diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: