Vatandaşlar, 10 gündür yanmayan sokak lambalarına tepkili

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kirmanlı Mahalle sakinleri sokak lambalarının yanmamasından dolayı elektrik kurumuna tepki gösteriyor....

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kirmanlı Mahalle sakinleri sokak lambalarının yanmamasından dolayı elektrik kurumuna tepki gösteriyor. Akşamları çocuklarını bakkala bile gönderemediklerini belirten vatandaşlar, yapılan başvurularının da sonuçsuz kaldığını söyledi.

Ereğli’ de geçtiğimiz hafta itibariyle etkili olan kar yağışı sonrasında Kirmanlı Mahallesi'nde sokak lambaları yanmıyor. Konuyu önce muhtara sonrada elektrik kurumuna aktaran mahalle halkı, yaptıkları başvurulara rağmen çalışma yapılmamasından dolayı elektrik kurumuna tepki gösteriyor. Karanlık olan sokakta yürümekte bile zorlandıklarını kaydeden mahalle halkı, araç sürücülerinin de karanlıktan dolayı yoldaki insanları göremediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 10 gündür sokak lambalarının yanmadığını ifade eden Mevlüt Çam, çocuklarının bakkala gidemediğini, sokakta herhangi bir olay yaşansa olayı yapan kişi ya da kişileri görmelerinin bile mümkün olmadığını ifade etti. Çam, "Bugüne kadar ben ve diğer komşular sürekli olarak elektrik idaresini gerek telefonla gerekse de bizzat giderek sokak lambalarının yapılmasını istedik. Bize devamlı olarak söylenen “Bugün yapılacak, yarın yapılacak." şeklinde konuştu.

Bir başka mahalle sakini olan İsmail Solmaz’ da "10 gündür çocuğumu yolda karşılıyorum. Başına bir şey gelmesinden korkuyoruz. Daha önce de burada sokak lambalarının yanmasına rağmen genç bir kıza saldırı olmuştu. Kızımın başına da bu tür bir olay gelmesi için beklemek zorunda kalıyorum. Yetkililerden bizim bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmasını ve sokak lambalarının yeniden yanması için çalışma yapmasını bekliyorum." dedi.

"TEİAŞ’IN KABLOLARINDA SORUN VAR"

Diğer yandan Ereğli Elektrik Dağıtım Şirketi Enerji Sa ise, konuya ilişkin açıklamasında, geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışı sırasında elektrik ana besleme firması TEİAŞ’ a ait kabloların kopması ve Enersi SA nakil hatlarında zarar vermesinden dolayı elektrik kesintilerinin yaşandığını bildirdi. Elektrik kesintisi olan bölgelerde koordineli bir şekilde 10 ekip tarafından çalışıldığı ve en kısa süre içerisinde de elektriklerin verileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz