Vatandaşlar Arefe Gününde Mezar Ziyaretleri Yapıyor

Ramazan Bayramı arefesinde Muğla'daki vatandaşlar hayatlarını kaybeden yakınlarının kabristanlarını ziyaret ederek dua ettiler.

Ramazan Bayramı arefesinde Muğla'daki vatandaşlar hayatlarını kaybeden yakınlarının kabristanlarını ziyaret ederek dua ettiler.

Muğla Şehir Yeni Mezarlığı ve Eski Mezarlığı'nda ebediyete intikal eden yakınlarının kabristanlarını ziyaret eden vatandaşlar, mezarlık girişlerine stant kuran çiçekçilerden aldıkları karanfil ve gülleri mezarların üzerine bıraktı.

Vefat eden yakınlarını ziyaret gelen Afşin Erdoğan, AA muhabirine, her cuma günü ve dini bayramlarda kabristanları ziyaret ederek bakımlarını yaptıklarını, mezara ekilen çiçekleri de suladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Mezar ziyaretlerine çocuklarıyla birlikte geldiklerini dile getiren Erdoğan, "Çocuğumuza da bu geleneği aşılayarak onunda ileride mezarları ziyaret etmesini ve bakımlarını yapmasını istiyoruz. Buraya geldiğimizde içimiz huzur doluyor. Görevimizi yerine getirdiğimiz inancına varıyoruz. Mezarların başında dua ederek geçmişlerimizi anıyoruz" dedi.

Yakınlarını ziyarete gelen İzzet ve eşi Firuzan Can ise mübarek günde kabristanları ziyaret ederek büyüklerini andıklarını, kabristanlarda dua ederek vefat eden yakınlarını mutlu etmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Van'da 1976'da yaşanan depremin ardından Muğla'ya geldiklerini kaydeden İzzet Vurar da "Vefat eden ağabeyim ve babamın mezarlarını ziyarete geldim. Babamı 10 yıl önce kaybettim. 1976 yılında Van depreminden sonra Muğla'ya geldik ve yaşamımızı burada sürdürüyoruz" diye konuştu.

-Mezarlığa çiçek stantları kuruldu-

Muğla Şehir Yeni Mezarlığı'nın giriş bölümüne mezarlığı ziyaret ederek kabristanlara çiçek bırakmak isteyen vatandaşlar için çiçekçi stantları kuruldu. Fiyatları 50 kuruştan başlayan karanfillerin satışa sunulduğu stantlarda, vatandaşlar alışveriş yaparak aldıkları çiçekleri yakınlarının mezarlarına bıraktılar.

Reklam
Reklam

Çiçekçi Ali Berberoğlu, kurdukları çiçek standında vatandaşların en çok karanfili tercih ettiğini belirtti. Berberoğlu, stantların belediyenin belirlediği fiyatlar üzerinden satış yaptığına işaret ederek, "Vatandaşlar özel günlerde buraya gelerek vefat eden yakınlarının mezarlarına çiçek bırakıyor. Biz de burada vatandaşların çiçek ihtiyaçlarını karşılıyoruz" diye konuştu.

Yakınlarının mezarları başında Kuran-ı Kerim okuyan kimi vatandaşların gözyaşlarına hakim olmadıkları gözlendi.

Muhabir: Utku Uçrak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: