Vatandaşlar, Aydın Menderes için Fatih Camii'ne akın etti

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlanıyor. Aydın Menderes’in cenaze törenine ev...

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes son yolculuğuna uğurlanıyor. Aydın Menderes’in cenaze törenine ev sahipliği yapan Fatih Camii’nde hazırlıklar tamamlandı. Cami etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşların camii girişinde ve çıkışında herhangi sorunla karşılaşmamaları için camiye çıkan sokaklar araç trafiğine kapatıldı. Merhum Aydın Menderes’i son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen binlerce vatandaş Fatih Camii’ne akın etti. Vatandaşlar Fatih Camii’nin Malta kapısında üstleri aranarak cami avlusuna alındı.
Aydın Menderes için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreni için Fatih Camii'ne gelen vatandaşlar, Menderes ailesine son görevlerini yapmak için geldiklerini belirtti. Menderes ailesinin Türk demokrasi hayatında çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden vatandaşlar, o aileden bir kişinin daha hayatını kaybetmiş olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.
Menderes'in memlekete hizmetleri olan çok değerli bir insan olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Memlekete hizmetleri olan çok değerli bir insandı. Memleketimiz çok değerli bir evladını kaybetmiştir. Onun üzüntüsü içindeyiz. Menderes ailesinin bu ülkeye çok önemli hizmetleri vardı. Babası Adnan Menderes hiç hak etmediği bir ceza aldı. Milletin gönlünde taht kurmuş bir insandı. Allah Menderes gibi, Turgut Özal gibi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi insanları başımızdan eksik etmesin. Aydın Menderes’e Allah rahmet eylesin. Son görevimizi yapmaya geldik. Babası ile Türk demokrasi hayatı başladı. O ailenin demokrasi mücadelesini inkar etmek haksızlık olur. Mücadele veren ve bedel ödeyen bir aile. Bunun yaparken hiç demokrasiden ödün vermemişler. Halkın iktidara gelmesinde öncülük etmişlerdir. Aydın Menderes sevdiğimiz saydığımız bir insan babasının son yadigarı onu uğurlamaya geldik.”
Başka bir vatanda ise “Emekli müftüyüm. Bizler onun babasının sayesinde buralara geldik. İmam hatiplerin açılmasaydı biz bugün buralarda olamazdık. Allah rahmet eylesin” dedi.
Cenaze törenine katılan eski Bakan Kürşat Tüzmen ise Aydın Menderes’in çok mütevazi bir insan olduğunu belirtti. Tüzmen,
"Türk demokrasi hayatının şehididir Adnan Menderes, onun oğlu Aydın Menderes’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu değerli ailenin, Türk siyasetinde çok önemli rol oynamış bu ailenin fertlerinin teker teker aramızdan ayırması bizi mutsuz kılıyor. Örnek bir kişiydi. İyi yetişmiş derin biriydi. Son derece bilgili ve bilgisi oranında mütevaziydi. Türk milletinin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.
Öteyandan basın kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği cenaze töreni için ok sayıda çevik kuvvet polisi ve sivil polis görevlendirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz