Vatandaşlar, Babacan’dan altın fiyatını düşürülmesini istedi

Kırıkkale’ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan vatandaşlar ve esnaflar, altın fiyatını düşürülmesini...

Kırıkkale’ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan vatandaşlar ve esnaflar, altın fiyatını düşürülmesini istedi. Vatandaşlar, Babacan'a altın borcundan dolayı sıkıntıya düştüklerini, esnaflar ise altın satamadıklarından dert yandı. Babacan ise, altının dünyayla birlikte, Türkiye’yede de yükseldiğini söyledi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kırıkkale Müstakil İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) davetlisi olarak Kırıkkale’ye geldi. Babacan, Dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında işadamlarını bilgilendirdi.
Babacan, konuşmasının her satırında kayıt dışı istihdamın ülke ekonomisine zarar verdiğini hatırlattı. Babacan, önce AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaret etti. Kısa bir ziyaretin ardından Kırıkkale esnafını ziyaret eden Babacan, esnafın sorunlarını dinledi. Babacan ve beraberinde ki heyet daha sonra MÜSİAD’a geçti. Burada işadamları ile ülke ve dünya ekonomisi hakkında bilgiler veren Babacan, toplantının ikinci bölümünü basına kapalı olarak yaptı.
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Adayı ve İçişleri Eski Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Adayı ve Emniyet eski Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, AK Parti Milletvekili Adayı Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir’de Babacan’a eşlik etti. Türkiye ekonomisinin her geçen gün iyiye gittiğini söyleyen Ali Babacan, birçok ülkenin borç batağına girerken, Türkiye’nin borçlarının azaldığını ifade etti. Babacan, "Şimdiye kadar hiçbir ülke bu kadar borç stoku ile karşılaşmamıştı. Bu nedenle yabancı ülkeler karşılıksız para bastırmaya başladı ve bunun hattı hesabı da yok. Bunun ne zaman ve nerede duracağı henüz hedefte yok. Bir yandan petrol ve gıda fiyatları tüm dünyada artarken, Türkiye’nin başarılı ekonomik politikası herkesi hayran bıraktı." dedi.
Babacan, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: "Türkiye Avrupa’nın büyüyen ekonomisine sahip ülkeler arasında yerine alıyor. Kamu borçlarımız azaldı. Borcu düşen tek ülke Türkiye’dir. Üreten bir ülke olduk. İşçi sayımız 1 Milyon 535 bin arttı. Şu an küresel krizin en tepe noktasındayız. Ve bu zamanda işsizliğin düştü bir ülkede yaşıyoruz. Her zaman için bütçe disiplinine dikkat etmeliyiz."
Haftalık çalışma süresinin en uzun olduğunu belirten Babacan, "İşadamlarımız işleri geliştikçe yeni personel alımı yerine mevcut personeller ile uzun saatler boyunca çalışmayı planlıyor. Diplomalı olup da işsiz gezen çok gencimiz var. Mutlaka eğitim politikasını uygun hale getirmeliyiz. Dengeyi YÖK’un kurması lazım bu durumda. Eğitim dünyası ile birlikte çalışılması lazım. Öğrencilerin staj dönemi ile çalışma hayatına atılması lazım. Mesleki eğitim programlarına ağırlık verilmesi gerekiyor. Bunun için hükümet olarak istihdam garantili mesleki eğitim kursları vermeye başladık. İşgücü piyasasına girilmesi için uygun projeler yapmaya da devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımız için yeni düzenlemeler yaptık. İşveren engelli birisini işe aldığı zaman onun sigortasını devlet veriyor. Bu engellilerimiz için önemli bir gelişmedir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz