Vatandaşlar gece tatbikatını gerçek sandı

Denizli Belediyesi, gece saatlerinde yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikat, yangınların ve doğal afetlerin gece...

Denizli Belediyesi, gece saatlerinde yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikat, yangınların ve doğal afetlerin gece de olabileceği sebebiyle düzenlendi. Bahçelievler Mahallesi'nde, itfaiye erlerinin eğitim yaptığı alandaki tatbikatta senaryo gereği patlamalar oldu ve yangın çıktı. Sesleri duyan vatandaşlar, tatbikatı gerçek sanarak polise ihbarda bulundu.
Tatbikatta ilk olarak, binanın zemininde meydana gelen yangına müdahale ve üst katlarda mahsur kalanların kurtarılması yer aldı. İtfaiye, son teknoloji cihazlar kullanarak yangını 10 saniyede söndürdü. Mahsur kalanlar da güvenli bir şekilde aşağıya indirildi. Doğalgaz vanasından çıkan yangın ise tatbikatın diğer parçasıydı. Ekipler, anında yangın yerine gelerek önce vanayı kapattı, ardından alevleri söndürdü.
Tatbikatı Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer de seyretti. Başkan Zolan, yaptığı değerlendirmede yangınların ve doğal afetlerin sadece gündüz çıkmadığını vurgulayarak, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Yangınlar sadece gündüz olmaz, afetler sadece gündüz olmaz. Gece de bu olumsuzlukla karşılaşabiliriz. Onun için gece tatbikatı yaptık. Denizli İtfaiyesi, Avrupa'daki itfaiyelerle aynı cihaz ve donanıma sahiptir. Makine ve araç parkı anlamında dört dörtlüktür ama hedef bitmez. Daha iyisi için çalışmaya devam ediyoruz. Bunun yanında ekipmanları kullanacak personelimiz de yangına, depreme, boğulmaya ya da kazalara karşı düzenli tatbikat yapmaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz