Vatandaşlar saatlerce kurtarılmayı bekledi

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde ani bastıran şiddetli yağmur hayati felç etti. E-5 karayolu Çayırova McDonalds mevkiinde aşırı yağış sebebiyle binlerce araç yolda kaldı.

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde ani bastıran şiddetli yağmur hayati felç etti. E-5 karayolu Çayırova McDonalds mevkiinde aşırı yağış sebebiyle binlerce araç yolda kaldı. Yağmurdan kurtulmak isteyen vatandaşlar araçlarını yol kenarlarında bulunan park yerlerine çekseler de başarılı olamadılar. Şiddetli yağan yağmur sebebiyle E-5 karayolu, yan yolda seyir halinde bulunan ve yol kenarlarında park halinde bulunan araçlar sular altında kaldı.

Araç içerisinde yağmurun şiddetinin dinmesini bekleyen vatandaşlar kısa süre içinde araçlarında mahsur kaldı. Şiddetli yağmur sebebiyle araçların içleri su dolarken vatandaşlar çevredekilerin yardımlarıyla araçların içinden çıkarak kapalı mekanlara sığınmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

Birçok vatandaş aşırı yağmur sebebiyle zor anlar yaşadı. İçi su dolan araçların içinden çıkmaya çalışan vatandaşlar, güçlükle, kapalı mekanlara ulaşsa da kısa süre sonra kapalı mekanlar da sular altında kaldı.

Çevrede petrol istasyonu ve Çayırova McDonalds ve çevrede bulunan sanayi kuruluşları da yağmurdan etkisin aldı. İşyerlerine dolan yağmur suları işletmelerde büyük hasara yol açarken vatandaşlar da iş yerlerinde bulunan masa ve sandalyelerin üzerine çıkarak kendilerini korumaya çalıştı.

Araçlarını oldukları yerde bırakmak zorunda kalan vatandaşlar yağmurun şiddeti hafifleyince yüzen araçlarının diğer araçlara çarpmasına engel olmak için yoğun uğraş sarf etti.

Bazı vatandaşlar aşırı yağmur sebebiyle araçlarından inip kapalı mekanlara ulaşamayınca araçların üzerine çıkarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Şehirlerarası yolcu taşıma araçlarından çıkarılan kadın ve çocuklar ise çevredeki vatandaşların yardımıyla sular içinde sürüklenerek kapalı mekanlara götürüldü.

Yaklaşık 150 araç ve bine yakın kişi saatlerce araç üstleri, kapalı mekan ve otomobillerinde kurtarılmayı bekledi. Bütün ihbar ve telefonlara rağmen saatlerce olay yerine hiçbir kurtarma ekibi gelmedi.

Reklam
Reklam

Sular çekilmesinin ardından vatandaşlar, kendi imkanları ile otomobillerini çalıştırmaya çalıştı. Sular altında kalan otomobillerin çoğu çalışmayınca bölgeye çekiciler çağrılarak araçlar götürüldü.

İHA muhabirine konuşan vatandaşlar yetkililere sert tepki gösterdi. Canları zor kurtardıklarını belirten vatandaşlar, saatler boyunca yetkililerin olay yerine gelmemesi ve yardım ekibi göndermemesine tepki gösterdi.