Vatandaşlar, Yaz Ishali Ve Gıda Zehirlenmelerine Karşı Bilgilendirildi

Sincan Belediyesi Güngörmüşler Konağı’nda düzenlenen sağlık toplantıları devam ediyor. Yaşlılar düzenlenen toplantıda yaz ishali ve...

Sincan Belediyesi Güngörmüşler Konağı’nda düzenlenen sağlık toplantıları devam ediyor. Yaşlılar düzenlenen toplantıda yaz ishali ve gıda zehirlenmelerine karşı uyarıldı.

Güngörmüşler Konağı’nda her ay düzenlenen sağlık toplantılarının bu ay ki konusu, yaz ishalleri ve gıda zehirlenmeleri oldu. Yaz aylarının en büyük sağlık sorunlarının başında gelen yaz ishallinin ve gıda zehirlenmelerinin ne olduğu, nasıl önüne geçileceği ve belirtileri hakkında Sincanlılara bilgi verildi. Özel Koru Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alaettin Pahsa tarafından anlatılan konuya yaşlılar ilgiyle dinledi. Sincanlıları yemekleri dışarıda bırakmama konusunda uyaran Pahsa, "Yaz aylarında ishal ve gıda zehirlenmesi vakaları artıyor. Yiyecekleri açıkta bıraktığımız da gıda bakteri üretiyor. Özellikle protein içerikli yiyecekler daha çabuk bakteri üretiyor. Bu nedenle yiyecekleri açıkta bırakmamalı ve hijyen konusuna özen göstermeliyiz." dedi.

Reklam
Reklam

Tuzlu, konserve ya da zeytin gibi gıdalardan zehirlenilmeyeceğini belirten Pahsa, uygun şartlarda saklanmamış gıdaların felç bile yapabileceğini söyledi. Pahsa, konserve kutusunun altında şişkinlik ya da açılma varsa alınmaması gerektiğine dikkat çekti. Vatandaşları özellikle havuz suyu konusunda da uyaran Pahsa, havuz suyunun yutulmasının ishal olma durumunu artırdığını kaydetti. Karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Belediye olarak vatandaşlarımıza her konuda hizmet vermek için çalışıyoruz. Yaz aylarında en fazla rastlandığı varsayılan ishal ve gıda zehirlenmeleri ile ilgili de vatandaşımızı bilgilendirmek istedik. Umuyorum ki bu toplantılardan vatandaşlarımız en iyi verimi alırlar." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: