Vatandaşlara Türk Gıda Mevzuatı Anlatıldı

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşlara Türk Gıda Mevzuatı'nı anlattı.

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşlara Türk Gıda Mevzuatı'nı anlattı.

İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlara Türk Gıda Mevzuatı'nda uyulması gereken yükümlülükler hakkında bilgi verdi. İnsanların hayatlarını sürdürebilmeleri için en temel ihtiyaçlarının su ve gıda olduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"İnsan sağlığının korunması, bakanlığımızın asli görevleri arasındadır. Hijyenik koşullarda üretilmiş bir gıdanın uygun şartlarda tüketiciye ulaşmasını sağlamak önemlidir. Bakanlığımız, 'çiftlikten sofraya gıda güvenliği' anlayışını benimsemiştir. Bu nedenle de üretim yerlerinden, perakende satış yerleri ve toplu tüketim yerleri kayıt altına alınarak, denetimler gerçekleştirilmektedir. İşletmelerimiz ne sattığını bilinciyle hareket etmeli ve işletmelerini mevzuata uygun hale getirmelidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Veteriner hekim Necmettin Koyuncu da, iş yeri sahiplerine gıdalara ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Muhabir: Faik Erez / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: