Vatandaşlardan Karakol Yapımına Tepki

Tunceli merkeze bağlı Sinan köyündeki Sin Kalesi'nde yapılması planlanan karakola tepki gösteren vatandaşlar basın açıklaması...

Tunceli merkeze bağlı Sinan köyündeki Sin Kalesi'nde yapılması planlanan karakola tepki gösteren vatandaşlar basın açıklaması yaptı.

Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanarak araçlarla kalenin bulunduğu Sinan köyüne giden grup, tarihi ve kültürel bir değeri olan alana, barış sürecine rağmen karakol yapılmasını protesto etti. Çevre köylerin de katıldığı basın açıklamasında söz alan BDP Tunceli Başkan Vekili Sinan Kırmızıçiçek, şunları söyledi: “Devletin ve hükümetin bu çözüm sürecin deki samimiyetini sorgular niteliktedir. Bütün bu tarihi gelişmelerin yaşandığı, devletinde ilk kez bu kadar açıktan müzakereleri sürdürdüğü ve her fırsatta başbakan ve bakanların çözüm adına kararlılık vurgusu yaptığı bir dönemde, Dersim’de Pülümür Vadisi üzerinde 21 karakol yapılacağı belirtiliyor. Bunlardan bir tanesi Zel Dağı, yapım çalışmaları başlamış bulunmaktadır. Diğer bir karakol da şu an bulunduğumuz alanda Sinan köyü Pah mevkiinde yapılmaktadır. Karakolun yapılmak istendiği bu alan tarihi Sinan Kalesi olmakla beraber, birçok tarihi mezarın da bulunduğu bir yerdir. Tarihi ve kültürel alanlarımızın yok edilmesi, doğamızın tahrip edilmesi söz konusudur. Diğer bir husus ise içinde bulunduğumuz bu hassas sürecin ruhuna ve mantığına denk düşmeyen ve bu süreci sabote edebilecek bir gelişmedir.”

Reklam
Reklam

Sinan Kalesi’nin tarihi bir değerinin olduğunu söyleyen Av. Barış Yıldırım ise suç işlendiğini savunarak, Tunceli Valiliği, Tunceli Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü, Tunceli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tunceli İl Özel İdaresi’ni göreve çağırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: