Vatandaşlardan Kızılay'a Kan Bağışı

Sivas Suşehri Hükümet Konağı önünde mobil Kızılay kan bağışı aracıyla toplanan kan bağışına vatandaşlar yoğun...

Sivas Suşehri Hükümet Konağı önünde mobil Kızılay kan bağışı aracıyla toplanan kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mobil Kızılay kan bağış aracını ziyaret eden Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, son çıkan yasayla birlikte kan vermenin hayat demek olduğunu söyledi. Bazı kesimlerin toplanan kanların yanlış kullanıldığı yönündeki dedikoduları çıkarttıklarını söyleyen Sel, bu dedikodulara vatandaşların inanmaması gerektiğinin altını çizdi. Sel, "Bu söylentiler çok eski tarihteydi. Şimdi Kızılay vatandaş aldığı kanı belge nezdinde ihtiyaç sahibi kişiye ulaşana kadar takip altına alıyor. Son 5 yıldır müthiş bir şekilde Kızılay'ımız kan toplama işini yürütüyor. Kan demek hayat demektir. Vatandaşımız bilmeli ki yarın bir gün verdikleri kan kendilerine ve ya bir yakınlarına da gerekebilir. Kan vermek özellikle deprem gibi afet olaylarında ve birçok alanda gerekli ve önemli bir unsurdur. Tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Kan bağışı kampanyası hakkında açıklama yapan Sivas Kızılay Kan Merkezi yetkilisi Dr. Orhan Erdağ, kanamalı acil hastalar için toplanan kan bağışına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Kan bağışına olan ilgilinin kendilerini mutlu ettiklerini dile getiren Erdağ, "Mobil Kızılay kan bağışı aracıyla gerçekleştirdiğimiz kan toplama kampanyamız Suşehri hükümet konağı önünde 3 gün sürecek. Kan bağışında kan vermeye uygun vatandaşlar form doldurarak kan bağışın da bulunuyorlar. Suşehri'nde kan bağış oranı normal, Bir kişi yılda 3 ay arayla 4 kere kan bağışı yapabilir. Kan, yapılamayan tek organ olduğu için tamamen sağlıklı kişilerden alıp, ihtiyacı olan kişilere nakletmek üzere bu tip kampanyalar düzenliyoruz. Türkiye genelindeki bütün hastanelerde Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kan sadece Kızılay Kan Merkezi tarafından temin edilmektedir. Bu yüzden kana ve halkın duyarlılığına ihtiyacımız var. Kan veren kişiler daha sağlıklı oluyor. Kan bağışı sonrası tansiyon ve baş ağrısı başta olmak üzere birçok hastalığın engellendiği biliniyor sağlıklı her insan kan verebilir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz