Vatandaşları Dolandıran Afrikalılar Yakalandı

İstanbul’da para basma makinesi olarak gösterdikleri makineyle vatandaşları dolandıran Afrikalı 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin bu...

İstanbul’da para basma makinesi olarak gösterdikleri makineyle vatandaşları dolandıran Afrikalı 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin bu yöntemle vatandaşları 2 milyon dolar dolandırdıkları öğrenildi.

Olay, dolandırılan müteahhit N.Ü.’nün (41) polise şikayet etmesiyle ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, sözde para basma makinesine gerçek para ve özel yapım siyah renkteki kağıdı üst üste koyan şüpheliler daha sonra siyaha boyadıkları parayı vatandaşlara “solisyonla temizle” diyerek teslim etti. Müteahhit N.Ü., ilk seferde getirdiği 5 bin Euro’yu ertesi gün 10 bin Euro’ya alınca bir sonraki gün ise 330 bin Euro getirdi. 330 bin Euro veren müteahhit daha sonra bu durumun gerçek olmadığını anlayarak polise başvurdu. Dolandırıcılıkla ilgili soruşturma başlatan polisler, Kamerunlu olduklarını iddia eden üzerlerinden kimlik ve ya pasaport çıkmayan Serge Partice Bebel, Ümraniye’de Mubeteb Felicite, Luis Alberto Gasto Lenia, Jean Claude Monchili, Bejo Selesten ise Aksaray’dan sahte makineyle beraber yakaladı. Gözaltına alınanlardan Mubeteb Felicite iddiaları kabul ederken, diğer şüpheliler ise olaydan haberleri olmadığını iddia etti.

Reklam
Reklam

5 Afrikalının emniyetteki işlemleri devam ederken, şüphelilerin 2012 yılı içinde bu yöntemle vatandaşları 2 milyon dolar dolandırdıkları öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: