Vatandaştan, CHP genel başkan yardımcısına 'milletvekiline zam' tepkisi

Milyonlarca emekli intibak yasasının çıkmasını beklerken, dört parti milletvekillerinin maaşlarına zam yapılması konusunda jet hızıyla...

Milyonlarca emekli intibak yasasının çıkmasını beklerken, dört parti milletvekillerinin maaşlarına zam yapılması konusunda jet hızıyla anlaşarak yasayı Meclis'ten geçirmesine, vatandaş da tepki gösteriyor. Bu tepkiye CHP Genel Başkan yardımcısı Yakup Akkaya da maruz kaldı.
Tüketici Hakları Genel Kurulu’na katılan Yakup Akkaya yaptığı konuşmada hükümetin uyguladığı sosyal politikaları ve intibak yasasının gecikmesini eleştiriyordu. Bu sırada, genel kurula katılan delegelerden biri Akkaya’ya “İyi bir noktaya temas ettiniz ama dün geceki zammı da dile getirseniz” şeklinde tepkisini gösterdi. Salonda bu tepki alkış aldı. Akkaya, bir müddet cevap veremedi. Daha sonra, CHP’nin yasaya destek vermediğini öne sürdü.
Genel kurulda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, iktidarı eleştirdi. Emeklilerin intibak yasası problemi olduğunu belirten Akkaya, "İçinde bulunduğumuz adaletsizliği tek kaynağı iktidar partisidir. Rahmetli Ecevit’in 1999 yılında emekli maaşlarının yeniden belirlenmesi ile ilgili yaptığı belirleme, AK Parti tarafından kaldırılmıştır.” dedi.
Akkaya’nın bu açıklamalarının ardından genel kurulun yapıldığı salonda bulunan bir vatandaş araya girdi. “İyi bir noktaya temas ettiniz ama dün geceki zammı da dile getirseniz.” diyerek Akkaya’nın açıklama yapmasını istedi.
Vatandaşın gösterdiği bu tepki salondan alkış aldı. Genel Başkan Yardımcısı Akkaya ise bu tepki karşısında bir müddet konuşamadı, ardından şöyle cevap verdi: “Onu da söyleyeyim, biz CHP olarak Meclis'te yapılan milletvekillerinin haklarını birleştirici ve maaşlarının yükseltilmesine taraf değiliz, bu oylama yapıldığı zaman grup başkan vekilimiz Meclis'ten çıkmıştır, bu konuda tepkisini ortaya koymuştur. Genel başkanımız karşıdır.”
CHP’nin bu ülkede 60 yıldır iktidar olamadığını belirten Akkaya, yaşanan bütün olumsuzlukların CHP’nin üzerine yıkılmaya çalışıldığını savundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz