Vatandaş’tan Kurtuluş Protestosu

Kars’ın Kağızman İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları oldukça sönük geçti. Güvenlik...

Kars’ın Kağızman İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları oldukça sönük geçti. Güvenlik gerekçesi ile temsili kurtarma bölümlerinin ve gösterilerin kaldırılmasına vatandaş törene katılmayarak tepki gösterdi.

Kutlamalara gelen gaziler “Biz Kağızman’ı böyle kurtarmadık” diyerek tepkilerini gösterdiler. Katılımın az olduğu kutlamalar çelenk koyma şehitlik ziyareti ve şiir okumalarından sonra sona erdi. Daha coşkulu kutlama bekleyen Kağızmanlılar beklediklerini bulamayınca tören alanını boşaltılar. Bazı Kağızmanlılar “Kağızman’da kutlanan diğer resmi bayramlar ve Kağızman’ın kurtuluşu sadece protokolün çelenk koyması ile başlayıp bitiyor, eski bayram coşkularının yeniden organize edilmesi için yetkililerin gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz” dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz