Vatandaştan teröriste tokat gibi cevap

Güvenlik güçleri Batman Kozluk'ta 1 bölücü teröristi etkisiz hale getirdi. Tunceli Ovacık'ta icra edilen operasyonda 3 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Hakkâri dışında bir köprü bölücü teröristlerce tahrip edildi ancak duyarlı vatandaşlar köprünün tahrip edilen bölümünü taşıdıkları taşlarla onardı.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre 19 Eylül günü Batman Kozluk'ta icra edilen operasyonda bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığınca bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist yakalandı. Diyarbakır Merkez'de bir Jandarma uzman çavuş silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Reklam
Reklam

DUYARLI VATANDAŞLAR YOLU TRAFİĞE AÇTI

Hakkâri Şemdinli'de Yaylapınar Köprüsü Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından El Yapımı Patlayıcı ile tahrip edildi, ancak bölgedeki duyarlı vatandaşlar tarafından köprünün yıkılan ayağı taşlarla doldurularak yolun trafiğe açılması sağladı.

18 Eylül günü ise Muş Varto'da icra edilen operasyonda bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist yaralı olarak yakalandı. Ayrıca 34 AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği, 128 Ak-47 Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, bir Dragunas(Kanas) Keskin Nişancı piyade tüfeği, bir RPG Roketatar ve 10 adet mühimmatı, bir PKM (Bixi) makinalı tüfeği ile 1.400 PKM (Bixi) makinalı tüfeği fişeği, bir Akrep marka makinalı tabanca, 17 el bombası, iki adet tabanca, iki M-16 piyade tüfeği şarjörü, 500 5.56 mm çapında fişek, 50 metre elektrik kablosu ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır'da bir, Mardin'de iki Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Tunceli/Ovacık'ta icra edilen operasyonda 3 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Ayrıca bulunan sığınakta 60 kg amonyum nitrat, 10 adet büyük mutfak tüpüne ve 360 kg patlayıcıya tuzaklanmış iki El Yapımı Patlayıcı düzeneği, iki el telsizi, iki adet tüp başlığı, beş kg zeytin, pil ve kablo ele geçirildi. (ANKA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: