VATBO Ile Yüksekova TSO Arasında "kardeş Oda" Protokolü Imzalandı

HAKKARİ (AA) - Van Ticaret Borsası (VATBO) ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında "kardeş oda" protokolü imzalandı.

HAKKARİ arasında "kardeş oda" protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Hakkari ve ilçelerindeki tüccar ve esnafa, borsa hizmetleri VATBO tarafından verilecek. VATBO Başkanı Selman Toprak ve Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir arasında imzalanan protokolle, iletişimi güçlendirmek, hizmet standartlarını artırmak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, daha kapsamlı projeler düzenlemek, tarım, sanayi ve ticaretin geliştirilmesi amaçlanıyor. Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların borsa işlemleri için bugüne kadar Van iline gittiğini anımsattı. İmzalanan protokolle artık vatandaşların Van'a gitmek zorunda kalmayacağını belirten Özdemir, böylece VATBO ile ilişkilerinin daha da kuvvetli olacağını ifade etti. Özdemir, "Bu 4-5 aylık bir çalışma. Bundan böyle vatandaşları yol derdinden kurtarmış olduk. Bu çalışmada Salman Bey'in emeği büyüktür. Umarım memleketimize hayırlı olur. Bundan sonra artık borsa işlemleri Yüksekova TSO'da yapılabilecek" dedi. VATBO Başkanı Toprak ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun destekleriyle Yüksekova'nın VATBO yetki alanına dahil edildiğini söyledi. Hakkari'deki tüccar, esnaf, üretici, çiftçi ve besicilerin, borsanın yetki alanındaki iş ve işlemlerini gerçekleştireceklerini belirten Toprak, şöyle konuştu: "Ülkemizde devam eden ve daha iyi seviyelere geleceği konusunda büyük ümitler taşıdığımız barış sürecinde, bölgemizde yer alan illerin kalkınma hamleleriyle ilgili her gelişmeyi ilgiyle takip ediyoruz. Hakkari sahip olduğu konum itibariyle bölgenin en önemli illerinden biri. Hakkari'nin çalışma alanımıza dahil edilmesi büyük önem arz etmekte. Vatandaşlarımız artık hizmeti yerinde alacaklar. Açacağımız şubenin tam hizmet veren bir temsiliyet noktası olacak. Her türlü çalışmayı Hakkarili hemşehrilerimizin istifadesine sunacak. Barış sürecinde Van ile Hakkari'nin kucaklaşmasına işaret eden bu gelişme, kente önemli kazanımlar sunacak. Böylece bölgedeki diğer illere ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim alanlarında hamilik yapan Van'ın da cazibe merkezi olma pozisyonu güçlenecek. Üyelerimizin kamusal destekten doğru ve hızlı faydalanması için gerekli çabayı ortaya koyacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: