‘Vaveyla’ oyunu ziyaretçilerini bekliyor

Dünyada bir yılda yaklaşık 100 bin insanın intihar ederek hayatını kaybetmesine atıfta bulunan ve insanların...

Dünyada bir yılda yaklaşık 100 bin insanın intihar ederek hayatını kaybetmesine atıfta bulunan ve insanların bu kötü düşüncesine merhem olmak için yazılan komedi-dram türündeki ‘Vaveyla’ oyunu sahnelenmeye başladı.

Fatih Mehmet Karacalı’nın kaleme aldığı ‘Vaveyla’, her Pazar günü Fatih Fındıkzade’deki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. İki perdeden oluşan oyun, inançsızlığın pençesindeki Hıristiyan bir doktorun intihar girişimini ve daha sonraları İslam diniyle tanışmasını esprili bir dille sunuyor. Oyun, sahnelendiği her hafta izleyiciler tarafından yoğun talep görüyor.

Reklam
Reklam

‘Vaveyla’nın çığlık anlamına geldiğini belirten Fatih Mehmet Karacalı, “Müslüman olmayan insanların, bizdeki olan değerlere ne kadar ihtiyacı olduğunu anlatmak için bu oyunu yazdık. Van’da 300 kişi öldü. Milyonlarca lira toplandı. Dünyada bir yılda 100 bin insan intihar ediyor. Ancak biz Müslümanlar olarak ne yapabileceğimizi düşünmüyoruz. En az Van’a toplanan para kadar bu işin yapılması gerektiğini vurgulamaya çalıştık. Anlatmak istediğimizi tiyatro yoluyla ifade etmeye çalıştık” dedi. “İnşallah insanlarımız izler ve bizim dertlerimizle dertlenir” diyen Karacalı, oyunda 9 kişi yer aldığını ve her Pazar Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde sahnelendiğini aktardı.

Yusuf İzzettin isimli bir izleyici, “Oyunda bizim yıllarca üzerinde durup da anlatamadığımız meseleler, birkaç perdeyle insanlara mesaj şeklinde anlatılmış, çok beğendim, bir kez daha izleyeceğim" dedi.

'Vaveyla'da, başından boşanmayla sonuçlanmış bir evlilik geçen ve her şeye sahip olmasına rağmen hayata devam edecek gücü kendinde bulamayıp intihar girişiminde bulunan doktor Vanessa ile Türkiye’de üstün başarıyla mezun olmuş ve Harvard’da okuma fırsatını yakalamış doktor Sacit’in aşka açılan hikâyesi anlatılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: