''Veda değil şarkıda bir es''

Başbakan Tayyip Erdoğan, son kez genel başkan adayı olarak katıldığı AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi’nde duygulu bir konuşma yaptı.

Son adaylığının, “Bir veda değil bestede bir es” olduğunu belirten Erdoğan, “2023’ün üzerine 2071” hedefini de koydu. Konuşmasına Sezai Karakoç’un, “Ey Sevgili” şiiriyle başlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

**Yeni hedef 2071**
“2023 hedefinden sonra inşallah, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da bu kuruluşun 1000’inci yılı olacak, hedef 2071 gençler. Rabbim lütfederse bizler 2023’ü, inşallah sizler de 2071’i inşa edeceksiniz.
[** **](https://www.mynet.com/iste-akpnin-yeni-a-takimi-110100654125)

[ ****](https://www.mynet.com/erdoganin-son-kongresi-110100654101)
[ ****](https://www.mynet.com/iste-ak-partinin-yeni-yol-haritasi-110100654109)
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/ak-parti-kongresinden-cok-ozel-kareler/10731/817932)
[ ****](http://video.mynet.com/habervideo/Erdogan-dan-aglatan-siir/1472187/)
[ ****](https://www.mynet.com/iste-yeni-mkyk-uyeleri-110100654145)
**Yüzde 1’in borcu**
10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık, hiçbir baskının arkasında, yanında, tarafında olmadık. Tam tersine, herkesin hayat tarzına her zaman saygı duyduk, her zaman garanti altına aldık. Biz imtiyazlara dokunurken, imtiyazlarla en güçlü şekilde mücadele ederken, seçme özgürlüğünü olabildiğince genişleten bir parti olduk. Yüzde 99’la bile iktidar olsak, yüzde 1’in hakkını, hukukunu, tercihlerini korumak, bizim boynumuzun borcu olarak kalacaktır.
**Terörün piyasası**
Türkiye’de terörün siyaset alınıp siyaset satılan, kan alınıp kan satılan, can alınıp can satılan bir piyasası oluşmuş. Terör maalesef sadece dışarıdan, Türkiye düşmanı çevrelerden değil kimse kusura bakmasın işte bu kanlı piyasada rant sağlayan, içerideki çevrelerden de destek alıyor.
**Darbeler kapandı**
Ak Parti’yle bu ülkede darbeler dönemi kapanmıştır. Herkes bilsin: Demokrasiye müdahale eden ya da etme girişiminde bulunan herkes er ya da geç milletin mahkemelerine çıkacak ve orada millete hesabını verecektir.
**Veda değil mola**
AK Parti’yi kurarken milletimize, öncekiler gibi koltuğa yapışıp kalanlardan olmayacağımızı söyledik. Bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu bir veda değil bir estir, bir duraktır, bitmeyen şarkıların notaları arasında bir moladır. Bizim molamız dahi millet içindir. Vereceğimiz bu molada her ne şekilde olursa olsun yine milletimizin hizmetinde olacağız. Partim bana, 3 dönemini dolduran arkadaşlarıma hangi görevi verirse bir dava şuuru içinde onu yerine getireceğim, yerine getireceğiz.
**Helallik istiyorum**
Tüm teşkilatımdan helallik istiyorum. Bu hareket içinde üzdüğüm, kırdığım, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler. Hakkımı helal ediyorum.”

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: