Vedat Dalokay’da Evlilik Eğitimi

Çankaya Belediyesi, yıllar önce başlatarak öncülük yaptığı evlilik öncesi eğitimlerine Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda yeniden...

Çankaya Belediyesi, yıllar önce başlatarak öncülük yaptığı evlilik öncesi eğitimlerine Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda yeniden başladı.

2008 yılında ilk olarak Çankaya Belediyesi’nin uyguladığı evlilik öncesi eğitimlerden 80 çift yararlanmıştı. Bu örnek proje şimdi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yeniden yürütülmeye başlandı. “Evlilik Öncesi Çift Eğitimi Projesi” adıyla bugünlerde Bakanlık tarafından yeniden uygulamaya konulan projede, Çankaya Belediyesi’nin 2008 yılında yaptığı çalışmalar da örnek teşkil etti.

Reklam
Reklam

Vedat Dalokay Nikah Salonu’nda başlayan eğitimlerin ilk gününde evlilik adayı 14 çifte eğitim verildi. Bakanlığın görevlendirdiği sosyal hizmet uzmanı, psikolog gibi uzmanların verdiği eğitimler yaklaşık 3 saat sürüyor. Bilgisayar sunumlarıyla da desteklenen eğitimlerde “evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları, üreme ve cinsel sağlık, aile içi şiddetin neden olduğu akut ve kronik sağlık sorunları gibi birçok konu anlatılıyor. Eğitimler sonunda Çankaya Belediyesi de çiftlere hatıra olarak birer fincan takımı hediye ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: