Vedat Kutluca Kırıkkale'de toprağa verildi

KIRIKKALE (ANKA) – Hakkari'deki çatışmada şehit olan 12 askerden biri olan Kırıkkaleli Vedat Kutluca, düzenlenen törenle memleketi Keskin'de toprağa verildi.

Kırıkkale'nin 141. şehidi Vedat Kutluca, Kırıkkale'den ve Ankara'dan otobüslerle Keskin'e gelen binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törende hükümeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan temsil etti. Törende ayrıca Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Ata, AKP Kırıkkale Milletvekilleri Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak ve Turan Kıratlı ile MHP Milletvekili Osman Durmuş ve kent protokolü katıldı.

Reklam
Reklam

Şehit Vedat Kutluca'nın naaşı, Keskin Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, yürüyüş korteji eşliğinde Keskin İlçe Mezarlığı'na götürüldü. Yürüyüş boyunca sık sık PKK'yı ve Barzani'yi hedef alan, terörü lanetleyen sloganlar atıldı. Vatandaşların DTP aleyhine sloganların yer aldığı pankartlar açtığı da görüldü.
Şehit erin babası Abidin Kutluca (65), mezarlığa kadar kollarına giren iki askerin yardımıyla, zorlukla yürüdü. Mezarlıkta şehidin yakınları ve babası fenalık geçirdi.