Vefa filmi Elazığ`da çekilecek

Elazığ Yemeniciler Çarsısında bir gece bekçisi tarafından gizlice arkasından vurularak öldürülen kabadayı Zülküf Kar`ın hayatı sinema filmi oluyor.

1968 yılında Elazığ Yemeniciler Çarsısında bir gece bekçisi tarafından gizlice arkasından vurularak öldürülen Elazığlı kabadayı Zülküf Kar’ın hayatı sinema filmi olarak VEFA ismiyle izleyicinin karşısına çıkacak.

Senaryosunu Hüseyin Çelik’in kaleme aldığı filmde kurtlar vadisi dizisinin efsaneleşmiş isimlerinden Mito ( Tayfun Sav), Doğubey ( Altan Akışık), Zaza ( Ali Sürmeli), Nazım ( Levent Ceylan) ve daha bir çok ünlü isim yer alacak. Altuğ Seçkiner ile Başak Parlak’ın başrollerini paylaştığı filmde bir çok Elazığlı oyuncu da yer alacak.

Reklam
Reklam

Filmin senaristi Hüseyin Çelik yaptığı açıklamada, Şimdiye kadar yüzlerce hikaye yazdığını, onlarca proje hazırladığını, ancak Zülküf’ün hikayesi kadar kendisini derinden etkileyen bir konu olmadığını belirtti.

Biz kabadayı denildiğinde etrafında onlarca adamının olduğu, kalabalık gruba liderlik yapan insanları aklımıza getiririz. Zülküf ise tek başına Elazığ gibi koca bir şehirde nam salmış, hatta o zamanda Ankara’dan Kars’a kadar ünü yayılmış, Robin Hood gibi zenginden alıp fakire vermiş ve en sonunda da yakacak, yiyecek yardımı yaptığı bir bekçi tarafından öldürülmüş unutulmayanların arasına girmiş bir efsane. Bu etkileyici hikaye inanıyorum vizyona girdiğinde de ilgiyle izlenecek.

Filmin yönetmeni usta yönetmen Ercüment Çavluer de Elazığ ve Diyarbakır gibi illerimiz tarihi ve kültürel zenginliği açısından doğu ilden daha fazla önem taşımaktadır. Ne yazık ki sanat aracılığıyla bu zenginliğimizi dünyaya tanıtabilmek için pek çalışma yapılmıyor. Biz de Elazığ’ın efsanelerinden olan Zülküf Kar’ın hayatını konu alan bu filmimizi Elazığ ve Diyarbakır’da çekerek, buram buram tarih kokan bu şehirlerimizdeki tarihi ve kültürel varlığımızın dünyaya gösterilmesine katkı sağlamış olacağız dedi.

Reklam
Reklam

Filmin yapımcılığını da üstlenen Çavluer, çalışmalarının bu filmle sınırlı kalmayacağını ve bölgede çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Filmde ayrıca Kanal D’de yayınlanan Sultan dizisindeki rehber mevlüt oyuncusu Elazığlı Ersan Arslan ve Elazığlı sanatçılarından Azmi Ozan da rol alacak

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: